Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επαναπατρίστηκαν άνω των 10.000 παράνομων μεταναστών

Ιούνιος 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στα 10.118 άτομα φτάνει ο αριθμός των αλλοδαπών που εγκατέλειψαν την Ελλάδα από τον περασμένο Αύγουστο και επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον τελευταίο χρόνο, βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Μάλιστα, μόνο για το μήνα Μάιο επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους 565 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι περισσότεροι είχαν προορισμό το Πακιστάν, την Αλβανία και την Αλγερία.

Επιπλέον, και σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αντικείμενο την κατάσταση στη ζώνη Σέγκεν, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά τα αποτελέσματα από το σφράγισμα των συνόρων στον Έβρο. Ειδικότερα, από τις 2.000 συλλήψεις που είχεν πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2012, πριν την εφαρμογή του σχεδίου, ο αριθμός μειώθηκε στις 200 συλλήψεις για να φτάσει στις 10, έως ότου μηδενιστεί, μετά την εφαρμογή της επιχείρησης ονόματι “Ασπίδα”.

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει, λόγω της εισροής παράνομων αλλοδαπών απ΄τα θαλάσσια σύνορα.

Megatv.com

This entry was posted on Τρίτη, Ιούνιος 4th, 2013 at 17:19 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply