«Τα έβαλε» με τον Ερντογάν και απέκτησε 54.000 φανατικούς followers!

http://img.protothema.gr/F220D44D1E822E3C4D4263A194E7976E.jpgΜαθήματα… δημοσιογραφίας έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε γυναίκα ρεπόρτερ του Reuters, κατηγορώντας την ευθέως για παραπληροφόρηση του πρακτορείου της, σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη χώρα του.

Το λεκτικό “επεισόδιο” σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου ο Τούρκος πρωθυπουργός άστραψε και βρόντηξε εναντίον της δημοσιογράφου του Reuters, Μπιρσέν Αλταϊλί, η οποία τον έκανε να… φουντώσει, όταν υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που ήταν στους δρόμους, δεν αντιπροσωπεύουν κανένα κόμμα και περιλαμβάνουν μαθητές και νοικοκυρές, σε αντίθεση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, που λέει ότι υποκινούνται από την αντιπολίτευση και το εξωτερικό.

«Μην μου λέτε ότι όλη η κοινωνία μας υποστηρίζει τις διαδηλώσεις, δεν το πιστεύω αυτό» δήλωσε ο Eρντογάν «Ίσως υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις πίσω από τις διαδηλώσεις. Αυτό μπορεί να τους οδήγησε να επαναστατήσουν. Πρέπει να το δείτε αυτό. Τι είναι αυτό που δεν έχουμε κάνει σε αυτή τη χώρα και οδήγησε τους διαδηλωτές σε αυτό το βήμα;», ρώτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η δημοσιογράφος του Reuters ρώτησε επίσης τον πρωθυπουργό εάν έβγαιναν περισσότεροι άνθρωποι στους δρόμους, διότι είχε υποτιμήσει τη δύναμή τους. Ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε, ρωτώντας την τι θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος για να μετριάσει τις διαδηλώσεις. «Εάν μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω, θα το κάνω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει το 50% της χώρας που ψήφισε για το ΑΚΡ και που με δυσκολία τους κρατάμε στα σπίτια τους, αποτρέποντάς τους από το να βγουν στους δρόμους σε αντί-διαδηλώσεις. Αλλά τους καλέσαμε να ηρεμήσουν», σημείωσε ο Ερντογάν μετά τις δηλώσεις της δημοσιογράφου ότι οι άνθρωποι που ήταν στο δρόμο δεν αντιπροσωπεύουν κανένα κόμμα.

Η δημοσιογράφος είπε επίσης ότι οι άνθρωποι που διαδήλωναν είχαν αιτήματα για την παιδεία και τους πρόσφατους περιορισμούς στο αλκοόλ, όμως ο Ερντογάν τόνισε ότι δεν είχε δει κανένα αίτημα για την παιδεία και κατηγόρησε την Αλταϊλί για παραπληροφόρηση του πρακτορείου της σχετικά με την κατάσταση.

Χαρακτηριστικό είναι πριν από το περιστατικό με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η δημοσιογράφος αριθμούσε μόλις 195 followers στο twitter. Ο αριθμός εκτινάχθηκε αμέσως μετά τη διαφωνία της με τον Ερντογάν στους 54.000 followers.

Επίσημη αναγνώριση του πρώτου νεκρού

Εν τω μεταξύ, ένα μέλος σοσιαλιστικής οργάνωσης στην Τουρκία έχασε τη ζωή του χθες, όταν παρασύρθηκε από ένα ταξί, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Άγκυρα.

Ο οδηγός του οχήματος αγνόησε τις προειδοποιήσεις με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στους συγκεντρωμένους σκοτώνοντας τον 20χρονο Μεχμέτ Αϊβαλίτας και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, ο οποίος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το θάνατο του νεαρού, κατέστησε υπεύθυνη για το θάνατό του την τουρκική κυβέρνηση, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως η πολιτική εξουσία «επιχειρεί να εμποδίσει βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί πλιατσικολόγους, ενώ κάνει εμφυλιοπολεμικές εκκλήσεις με δηλώσεις της μορφής “κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%”».

Την εν λόγω δήλωση έκανε νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση».

Μίνα Αγγελίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.