Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ – Βούτση για το θέμα της οπλοφορίας

Ιούνιος 1st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε οπλοφορούντες «μπράβους και μπάτσους»

Διευκρινιστική δήλωση εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Βούτσης έπειτα από «σύγχυση», όπως αναφέρει, που προκάλεσε προηγούμενη δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής για το θέμα της οπλοφορίας, η οποία πυροδότησε αντίδραση της ΝΔ, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη φρασεολογία της.

Στην επίμαχή δήλωση του, ο κ. Βούτσης σημείωσε με αφορμή το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών: «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ’ ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας».

Αντιδρώντας στη δήλωση αυτή η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί (“μπάτσοι’ κατά το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα. Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον “αδειάσει” άμεσα».

Μετά το σχόλιο της ΝΔ, ο κ. Βούτσης διευκρίνισε με δική του ανακοίνωση: «Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από την δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων».

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, Ιούνιος 1st, 2013 at 08:51 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply