Παράλληλα, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά σε τηλεμαχία για να εξήγησει, όπως είπε το «success story»

Αλ. Τσίπρας: Ο Αντιρατσιστικός θα γίνει πραγματικότητα μόνο από μία αντιμνημονιακή, προοδευτική, αριστερή κυβέρνησηΔριμύα κριτική σε ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας με την ομιλία του, στις 12:00,  την συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κόμματος, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής. 

«Πόσους άλλους διασυρμούς αντέχουν ώστε να μένουν γαντζωμένοι στον τελευταίο τροχό του άρματος της εξουσίας, να παριστάνουν τα δεκανίκα του κ. Σαμαρά;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι ο αντιρατσιστικός νόμος δεν μπορεί να θεσπιστεί και να ψηφιστεί από μία μνημονιακή κυβέρνηση, πολύ δε περισσότερο να αποτελέσει πραγματικότητα.

Ο αντιρατσιστικός νόμος μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο από μία αντιμνημονιακή, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι δεν θα φτάσει καν στη Βουλή το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη.

Ο ίδιος είπε ότι το κόμμα του θα καταθέσει το σχέδιο του αντιρατσιστικού νόμου, το οποίο, θα γίνει νόμος όχι σε αυτή τη Βουλή, αλλά στην επόμενη.

Παράλληλα, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά σε τηλεμαχία για να εξήγησει, όπως είπε  το «success story».

«Ανταποκριθείτε κ. Σαμαρά, μην κρύβεστε άλλο. Θα έχουμε να πούμε πολλά για τις επιτυχίες σας, για τα 50.000 νέα λουκέτα, για το 30% ανεργία και το 60% ανεργία των νέων, για τους 400.000 ανασφάλιστους» σημείωσε.

Επίσης, ανακοίνωσε πορεία προς τον λαό το επόμενο διάστημα, σηματοδοτώντας, όπως είπε, τη μεγάλη αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του Συνεδρίου, αλλά και για να υπάρξει μια αδιαμεσολάβητη απευθείας επαφή με τον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ενώ αρνείται να φέρει στη Βουλή τον αντιρατσιστικό νόμο, ετοιμάζεται να φέρει νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Με τις κινήσεις αυτές, είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση «θέλει να τελειώσει με την κοινωνική αντίσταση και επιδιώκει να θέσει εκτός νόμου, όχι τους φασίστες που δολοφονούν, αλλά τις απεργίες».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στην πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθεί η περιοχή του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, τονίζοντας ότι πρόκειται για κληρονομιά της δημοκρατίας, είναι η μνήμη του λαού και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του.

Αναφερόμενος στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρέπει να αρχίσει η μεγάλη αντεπίθεση για να σταματήσει η καταστροφή και ταπείνωση της χώρας, να αρχίσει ταυτόχρονα η μεγάλη κοινωνική αντεπίθεση και πορεία προς τον λαό, καθώς, όπως είπε, «στην εποχή του μνημονιακού αυταρχισμού και της εικονικής πραγματικότητας των συστημικών ΜΜΕ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας των απόψεων, παρά μόνο η απευθείας και αδιαμεσολάβητη επαφή με τον λαό».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.