Κατηγορείται για εικονικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Σε 4μηνη αργία τέθηκε ο δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης μετά τη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κυρίας Καλλιόπης Γερακούδη.

Σύμφωνα με το PrasiaOnline, οι απαντήσεις του δημάρχου ενώπιον του πειθαρχικού δεν έπεισαν, με αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία με το παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος.

Η απόφαση επιβάλλει στον δήμαρχο την πειθαρχική ποινή της αργίας 4 μηνών για το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος απο δόλο,κατηγορία βαριά που σίγουρα θα έχει εξέλιξη και στα ποινικά δικαστήρια μιας και στα εικονικά ΔΣ αλλά και στις οικονομικές επιτροπές υπήρξαν πιστώσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Για τη τελική απόφαση ελήφθησαν υπόψη όπως αναφέρει η κ.Γερακούδη,η συναίνεση του δημάρχου στην πραγματοποίηση εικονικών συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής,εικονικά πρακτικά απο μέρους που εξαπάτησαν τις εποπτεύουσες υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλα και άλλες αρμόδιες.

Επίσης η απόφαση τιμωρίας μιλά για συνέργεια του ιδίου του δημάρχου ώστε να υποπέσουν σε παράβαση καθήκοντος και οι υπάλληλοι του δήμου επειδή σύνταξαν τα εικονικά πρακτικά.

Ο δήμαρχος έχει το δικαίωμα να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης στο Συμβούλιο Επικρατείας μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

prassia-eyrytanias.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.