Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χαμηλή σχολική απόδοση λόγω κακής διατροφής;

Μάιος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το 25% των παιδιών παγκοσμίως κινδυνεύει να έχει χαμηλή απόδοση στο σχολείο εξαιτίας μακρόχρονης κακής διατροφής, σύμφωνα με το βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα «Save the Children».

Όπως αναφέρθηκε σε σχετική έκθεση, η έλλειψη συγκεκριμένων τροφών στην διατροφή ενός παιδού επηρεάζει καθοριστικά την δυνατότητά του να διαβάζει και να γράφει.

Η μελέτη -σύμφωνα με το BBC- έδειξε ότι τα παιδιά με κακή διατροφή μεγάλωναν έχοντας μικρότερο μέγεθος και όντας πιο αδύναμα, ενώ και ο εγκέφαλός τους δεν αναπτύχθηκε όπως έπρεπε.

Το θέμα θα είναι ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων των G8 που θα συναντηθούν στην Ιρλανδία τον επόμενο μήνα ενώ και η βρετανική κυβέρνηση για διεξάγει νωρίτερα ειδικό συνέδριο στο Λονδίνο.

Η μελέτη τιτλοφορείται «Food for Thought» (Φαγητό για σκέψη) και βασίζεται σε στοιχεία που πάρθηκαν από χιλιάδες παιδιά σε Εθιοπία, Ινδία, Περού και Βιετνάμ.

Megatv.com

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 29th, 2013 at 19:16 and is filed under ΝΕΟΙ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply