Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο μάρτυρας που φοβούνται όλοι στη δίκη του Άκη

Μάιος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Θα εξετασθεί ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος, παρά την σφοδρή αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης

Ο μάρτυρας που φοβούνται όλοι στη δίκη του Άκη ΙCON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)Με την κατάθεση του κ. Παναγιώτη Βλάχου, εφοριακού υπαλλήλου που συνέδραμε το ανακριτικό έργο επιχειρείται να αναζητηθεί η άκρη του νήματος στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο κ. Βλάχος καλείται να ρίξει φως στη ροή του χρήματος από την εταιρεία Ferrοstaal και την ρωσική Antey σε εταιρείες offshore και φυσικά πρόσωπα.

Η απόφαση του δικαστηρίου να εξεταστεί ο μάρτυρας – ύστερα από σχετική ένσταση – αλλά και μια αποστροφή του προέδρου κ. Χρήστου Κατσιάνη, ότι «αναγκαστικά πρέπει να εξεταστεί για να διαφωτιστούμε σε ορισμένα ζητήματα», προκάλεσε την αγανάκτηση του κ. Γιάννη Παγορόπουλου, συνηγόρου του Άκη Τσοχατζόπουλου. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν ζήτησε, πάντως, συγγνώμη για τον τόνο.

Μάχη, βεβαίως, για το αν μπορεί να καταθέσει ως συνήθης μάρτυρας ο κ. Βλάχος, έδωσαν από την αρχή της δίκης συνήγοροι υπεράσπισης και εισαγγελείς.

Με αφορμή την ένσταση που είχε υποβάλει ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, επικαλούμενος την ιδιότητα του πράγματογνώμονα του κ. Βλάχου, η τακτική εισαγγελέας της έδρας, κυρία Γεωργία Αδειλίνη προσκόμισε νομολογία του Αρείου Πάγου, με βάση την οποία μπορεί να εξεταστεί με τη συνήθη διαδικασία ο μάρτυρας, ενώ τόνισε ότι δεν έχει ζητηθεί η εξαίρεσή του από τους κατηγορούμενους.

Υπέρ της νομικής άποψης της εισαγγελέως τάχθηκε από τους κατηγορουμένους μόνον οΝικόλαος Ζήγρας, δια του συνηγόρου του, Στέλιου Γκαρίπη, ενώ η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου χαρακτήρισε «πολύ πολύ προβληματικό να βαφτίσουμε τον πραγματογνώμονα μάρτυρα για να εξυπηρετήσουμε τη διαδικασία».

«Αμφισβητεί κανείς ότι ο κ. Βλάχος άσκησε ανακριτικά καθήκοντα;» τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος των Αρετής και Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, ενώ ο κ.Γιάννης Ηρειώτης, συνήγορος του Γιώργου Σαχπατζίδη, ζήτησε ακόμη και αν επιτραπεί η εξέταση του μάρτυρα – με την οποία διαφωνεί – να μην γίνεται αναφορά στην απολογία του εντολέα του, αλλά και να μην επιτρέπονται οι χαρακτηρισμοί, όπως τα περί μίζας.

Στο εδώλιο είναι πρώτη φορά παρόντες, ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, εις εκ των εκπροσώπων της εταιρείαs Morelia, καθώς και ο Γιώργος Κωνσταντάτος, δικηγόρος, ο οποίος εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος απουσιάζει από την αίθουσα, καθώς έχει αποχωρήσει από τη διαδικασία διαμαρτυρόμενος γιατί δεν καλούνται ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ.

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 29th, 2013 at 11:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply