Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απολύσεις-εξπρές με λουκέτα στο Δημόσιο

Μάιος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΡΤ και δήμοι σε ρόλο… Ιφιγένειας

Απολύσεις-εξπρές με λουκέτα στο ΔημόσιοΜε καταργήσεις φορέων -σε δήμους αλλά και στην ΕΡΤ-μελετά η κυβέρνηση να καλύψει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων του Δημοσίου που θα απομακρυνθούν.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, με δεδομένο ότι μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η λίστα με τους φορείς από τους οποίους θα προκύψουν οι 2.000 υπάλληλοι που θα απολυθούν καθώς και οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει νέα εμπλοκή με την τρόικα.

Μέχρι στιγμής έχουν στοχοποιηθεί οι αμυντικές εταιρείες της χώρας, ενώ πλέον μπαίνει στο κάδρο και η ΕΡΤ. Πάντα ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο λουκέτων σε υπηρεσίες των δήμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αριθμός των επιόρκων που θα τεθούν σε οριστική αργία δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση το στόχο των 2.000 αποχωρήσεων.

Η τρόικα πιέζει για απολύσεις στην ΕΡΤ

Τα σενάρια για το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, με την κυβέρνηση να διαψεύδει το λουκέτο, αλλά να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο «κουρέματος».

Σύμφωνα με τη Real News, μελετάται να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ και να ανοίξει ξανά με 2.000 λιγότερους υπαλλήλους, κάτι που στηρίζεται στην έκθεση της τρόικας για την αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων ως το 2014.

Αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ εργάζονται 2.650 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 630 είναι δημοσιογράφοι, 200 είναι μουσικοί, 90 διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ 1.730 ακόμη υπηρετούν από διάφορες θέσεις όπως σκηνοθέτες, εικονολήπτες, ηχολήπτες κ.α.
Το σενάριο λουκέτου και επαναλειτουργίας με μόλις 650 άτομα διαψεύδεται από την κυβέρνηση ενώ η γενικότερη συζήτηση περί λουκέτου ή ριζικής αναδιάρθρωσης προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις σχεδόν όλων των κομμάτων.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 29th, 2013 at 15:16 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply