Στην Ελλάδα το πιο ακριβό καλάθι της νοικοκυράςΠαρά την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια και τη συνεχή μείωση των εισοδημάτων των πολιτών, το «καλάθι» προϊόντων στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερο ακριβό.

Πιο συγκεκριμένα, οι μετρήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τις οποίες φιλοξενεί σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή», δείχνουν πως η χώρα μας εξακολουθεί να εμφανίζεται ελάχιστα φθηνότερη σε σύγκριση με άλλες χώρες, όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι πολύ υψηλότερο.

Οπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, εάν το βασικό «καλάθι» αγαθών στην Ελλάδα κοστίζει 100 ευρώ, τότε οι σχετικές τιμές σε άλλες χώρες έχουν ως εξής:

– Γερμανία (όπου το μέσο εισόδημα είναι υπερδιπλάσιο) 110 ευρώ
– Ηνωμένο Βασίλειο 111 ευρώ
– Αυστρία 114 ευρώ
– Λουξεμβούργο 132 ευρώ

Βεβαίως υπάρχουν και χώρες όπου το καλάθι προϊόντων κοστίζει λιγότερο σε σύγκριση με την Ελλάδα, όπως:

– Τουρκία 76 ευρώ
– Σλοβενία 92 ευρώ
– Πορτογαλία 93 ευρώ

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η «ακαμψία» των τιμών αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στη μέχρι στιγμής αποτυχία της κυβέρνησης να απελευθερώσει τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα» και γενικότερα να «ανοίξει» τον ανταγωνισμό.

http://topstory.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.