Αναστέλλεται από τον Ιούνιο με απόφαση του υπουργείου Εργασίας η καταβολή της σύνταξης για 60.000 δικαιούχους κύριων και επικουρικών συντάξεων -κυρίως του ΙΚΑ και του Δημοσίου- που δεν ανταποκρίθηκαν στην προσκληση για δήλωση ή διόρθωση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τον Δεκέμβριο που ξεκίνησε η διαδικασία των διασταυρώσεων, ο αριθμός των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τις οποίες είτε δεν υπήρχαν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ είτε είχαν δηλωθεί λάθος στοιχεία, έφτανε το 1,5 εκατομμύριο.

Ο τελικός αριθμός των συντάξεων για τις οποίες εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μην υπάρχουν στοιχεία φτάνουν σχεδόν τις 100.000!

Πρόκειται για 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές συντάξεις, που αντιστοιχούν συνολικά σε περίπου 60.000 δικαιούχους.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η καταβολή των συντάξεων από τις τράπεζες θα ανασταλεί και οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις εισπράξουν μόνο με φυσική παρουσία στα ταμεία τους, προχωρώντας παράλληλα σε δίορθωση των στοιχείων. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν ούτε τις συντάξεις του Ιουλίου.

Δήλωση Γ. Βρούτση

Ο υπουργός Εργασίας, μετά από σύσκεψη που είχε με τους διοικητές των ταμείων, αναφέρθηκε στο θέμα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι προσπάθειες για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συνεχίζονται.

Το νοικοκύρεμα και η εξυγίανση του ασφαλιστικού μας συστήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στην πορεία αυτής της διαδρομής, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις συντάξεων, οι οποίες καταβάλλονται χωρίς να υπάρχει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε προσωρινή αναστολή αυτών των συντάξεων μέχρις ότου οι δικαιούχοι συμπληρώσουν ως όφειλαν τα στοιχεία που λείπουν και οι συντάξεις θα καταβληθούν άμεσα” είπε ο κ. Βρούτσης.

Και πρόσθεσε: “Σε κάθε περίπτωση, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ταμείων προετοιμαζόμαστε ώστε να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία των συνταξιούχων. Αντίθετα, το όφελος και για τους ίδιους, αλλά και για την σταθερότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, θα είναι εξαιρετικά μεγάλο“.

Μειώσεις στους διπλοσυνταξιούχους

Στο μεταξύ, μειωμένες κατά μέσο όρο 15% θα λάβουν τις συντάξεις τους και άλλοι 25.000 διπλοσυνταξιούχοι -κυρίως γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι- καθώς για πρώτη φορά στις συντάξεις του Ιουνίου θα εφαρμοστούν ρυθμίσεις που εκκρεμούν από το 2010.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.