Ο Γιώργος Καββαθάς Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία των εστιατόρων και να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των τιμών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Για αποσπασματική προβολή των δηλώσεων του έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς μετά το θόρυβο που σημειώθηκε σχετικά με αναφορά του για τον ΦΠΑ στην εστίαση και την αντίδραση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καββαθάς είχε δηλώσει ότι ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% δεν θα περάσει στους καταναλωτές. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα, με την κ. Κεφαλογιάννη να χαρακτηρίζει ως αυτονόητη την πτώση των τιμών αν μειωθεί ο ΦΠΑ.

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία των εστιατόρων και να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των τιμών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καββαθάς, ωστόσο σημείωσε ότι ο κλάδος λογιστικά έχει ήδη απορροφήσει μεγάλο ποσοστό των αυξήσεων.

Ανέφερε δε, ότι η μείωση του ΦΠΑ θα βοηθήσει τον τουρισμό και μόνο, και δεν θα αυξηθούν οι έλληνες καταναλωτές, καθώς υπάρχουν ανελαστικές δαπάνες για να καλύψουν.

Τόνισε ότι έως τώρα έχουν κλείσει 5.000 εστιατόρια και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας, και στη θέση τους ανοίγουν μικρομάγαζα (καφετέριες, φούρνοι) κάτι που όπως είπε ο κ. Καββαθάς, είναι επιχειρηματικότητα ανάγκης.

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.