Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε κατάσταση επιφυλακής η Ελλάδα για τη μαγνητική καταιγίδα – Δείτε ποιούς επηρεάζει

Μάιος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πώς να προφυλαχθείτε από τη μαγνητική καταιγίδα

Σε κατάσταση επιφυλακής η Ελλάδα για τη μαγνητική καταιγίδα Ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου Νίκος Κατσαρός, μιλώντας στον Τύπο τόνισε ότι έχει σημάνει «πορτοκαλί συναγερμός» για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «χτυπήσει» και τη χώρα μας σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου.

Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ έρευνες καταδεικνύουν ότι το φαινόμενο επηρεάζει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.

«Όταν το 2005 ανάλογη μαγνητική καταιγίδα είχε πλήξει τον Καναδά και τις πολιτείες του Κεμπέκ είχε δημιουργηθεί συσκότιση για περισσότερες από πέντε ώρες» σημείωσε ο κ. Κατσαρός και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν πιθανόν να επηρεαστούν στη χώρα μας οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας».

Έρευνες Ρώσων επιστημόνων για τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας στην ανθρώπινη υγεία αποδεικνύουν ότι κατά τη διάρκεια του φαινομένου αυξάνονται κατά περίπου 15% οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

«Επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα» λέει ο κ. Κατσαρός.

Πώς να προφυλαχθείτε από τη μαγνητική καταιγίδα

Η μαγνητική καταιγίδα που θα πλήξει σήμερα  την Ελλάδα, αναμένεται να επηρεάσει ελαφρώς την καθημερινότητα στη χώρα, καθώς εκτός από ολιγόλεπτες διακοπές στη λειτουργία του ίντερνετ και το κακό σήμα του κινητού τηλεφώνου, μπορεί να επηρεάσει και την ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, το μαγνητικό πεδίο της Γης μάς προστατεύει από τέτοια φαινόμενα τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη ζωή, ωστόσο τα άτομα τα οποία έχουν προβλήματα υγείας όπως υπέρταση, υπόταση ή καρδιοπάθειες καλό θα ήταν στο διάστημα 28 με 31 Μαΐου να μην κάνουν πολλές μετακινήσεις, καθώς όπως προκύπτει, η μαγνητική καταιγίδα ενδέχεται να τους προκαλέσει δυσφορία, ενώ σύμφωνα με έρευνες Ρώσων επιστημόνων, φαίνεται πως επηρεάζεται και η συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι μπορεί να νιώσουν ένα είδος κατάθλιψης, λόγω του ότι επιβραδύνεται η ροή του αίματος και έτσι μειώνονται τα ποσοστά οξυγόνου στον εγκέφαλο.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ, www.iefimerida.gr

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 28th, 2013 at 11:54 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply