Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με ένταση και μεγάλες διαφωνίες η σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μαξίμου

Μάιος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με ένταση και μεγάλες διαφωνίες η σύσκεψη των τριών αρχηγών στο ΜαξίμουΟ πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν δέχθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όπως του το έθεσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε την αντίδραση της συντριπτικής πλειονότητας των βουλευτών της ΝΔ.

Οπως γίνεται κατανοητό από τις δηλώσεις που έκαναν εξερχόμενοι τόσο ο κ. Κουβέλης, όσο και ο κ. Βενιζέλος, η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει προετοιμάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Χωρίς μάλιστα να κρύψουν την ενόχλησή τους και οι δύο άφησαν αιχμές κατά του πρωθυπουργού, ο δε κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ σε αντίθετη περίπτωση θα ζητήσει να συζητηθεί η δική του πρόταση νόμου. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε μέσα σε κλίμα έντασης και ότι ετέθησαν πολλά και δύσκολα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν εκ νέου την Πέμπτη.

Αναλυτικά, ο κ. Κουβέλης μεταξύ άλλων επισήμανε:

Ζήτησα να έρθει αμέσως στη Βουλή το αντιρατσιστικό. Περιλαμβάνει διατάξεις που δεν προβλέπονται από την προηγούμενη νομοθεσία. Βεβαίως όταν θα έρθει στη Βουλή θα είναι ανοικτές οι διαδικασίες για τροποποιήσεις, διορθώσεις και για βελτιώσεις.

Δεν μπορώ να σας πω πότε θα έρθει, αλλά κάθε καθυστέρηση θα είναι απαράδεκτη.

Τον κ. Ρουπακιώτη τον στηρίζουν όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

Αρνήθηκε μάλιστα να αναφερθεί αναλυτικότερα στο θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ρωτήσετε τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς».

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη στη σύσκεψη των αρχηγών έγινε συζήτηση για την ανεργία των νέων, την ανάπτυξη και για το ζήτημα του συντονισμού της κυβέρνησης.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Βενιζέλος, είπε μεταξύ άλλων:

Πρέπει να ξανασυζητήσουμε το προγραμματικό πλαίσιο. Οσα συμφωνήσαμε τον Ιούνιο 2012 πρέπει να επικαιροποιηθούν. Εχουν μεσολαβήσει πολλές θετικές εξελίξεις και πολλά ανοικτά μέτωπα.

Πρέπει επίσης να υπάρξουν κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής. Φυσικά υπάρχει και πρόβλημα συντονισμού των νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Παράδειγμα το αντιρατσιστικό. Δεν υπήρξε πολιτική συμφωνία. Πρέπει να πεισθεί και η Νέα Δημοκρατία.

Δύο λύσεις υπάρχουν Το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή, να βελτιωθεί και να ψηφιστεί.

Αν δεν κατατεθεί, η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ να έρθει αμέσως για συζήτηση στη Βουλή και ευελπιστούμε ότι η ΝΔ θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ψηφίσει.

Στουρνάρας: Συζήτηση για την ανεργία, όχι για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως οι πολιτικοί αρχηγοί δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην απομάκρυνση των 2.000 δημοσίων υπαλλήλων που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην Τρόικα.

«Κάναμε κουβέντα για τα θέματα της ανεργίας. Ξέρετε την έγνοια του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για τα θέματα της ανεργίας και της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Επίσης, τους ενημέρωσα για την Σύνοδο του ΟΟΣΑ που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι, όπου το θέμα εκεί είναι η νέα οικονομική πολιτική. Θα προσπαθήσω να τους πω ζητήματα εκεί, όπως η κοινωνική πολιτική σε περιόδους κρίσης, η αντιμετώπιση της ανεργίας σε περιόδους κρίσης και, επίσης, με τους πολιτικούς αρχηγούς, βάλαμε μία ατζέντα για να κουβεντιάσουμε τα σημαντικά θέματα της επόμενης εβδομάδος» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δημοσιογράφος: Σας ζήτησε ο κ. Βενιζέλος να μειωθεί εδώ και τώρα το ΦΠΑ; Υπάρχουν περιθώρια;

Στουρνάρας: Για το ΦΠΑ, είπαμε, θα το κουβεντιάσουμε με την τρόικα στην επόμενη…

Δημοσιογράφος: Στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης των ακινήτων, αυτό που έχετε δεσμευθεί ότι θα καταθέσετε μέχρι τον Ιούνιο;

Στουρνάρας: Θα καταθέσουμε σενάρια, νομίζω ότι αύριο υπάρχει διακομματική. Θα καταθέσουμε σενάρια.

Δημοσιογράφος: Πότε;

Στουρνάρας: Στη Βουλή, ο νόμος πρέπει να κατατεθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Δημοσιογράφος: Για τα αγροτεμάχια, θα φορολογηθούν;

Στουρνάρας: Όταν είμαστε έτοιμοι θα σας πούμε.

Πηγή: Με ένταση και μεγάλες διαφωνίες η σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μαξίμου | iefimerida.gr

www.iefimerida.gr

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 28th, 2013 at 08:52 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply