Σύσκεψη Σαμαρά, Κουβέλη, Βενιζέλου

http://www.newsbeast.gr/files/temp/A17CB243172D0AEF3369F48251318D85.jpgΜετά τη ρήξη της ΝΔ με τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο συναντώνται το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, σε μια κρίσιμη για την ενότητα της τριτοκομματικής κυβέρνησης σύσκεψη.

Τη σύσκεψη ζήτησαν με επιτακτικό τρόπο οι δύο αρχηγοί κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης την περασμένη Παρασκευή.

Το νομοσχέδιο που έχει συντάξει ο αρμόδιος υπουργός κ. Αντώνης Ρουπακιώτης υποβλήθηκε στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης πριν από 15 ημέρες.

Το Μέγαρο Μαξίμου το απέρριψε και το επέστρεψε με παρατηρήσεις και διορθώσεις στον υφυπουργό του κ. Ρουπακιώτη, τον κ. Κώστα Καραγκούνη. Ο κ. Ρουπακιώτης όμως επέμεινε και το υπέβαλε ξανά επισήμως προκειμένου να πάρει την κοινοβουλευτική οδό.

Το θέμα «πάγωσε» λόγω του ταξιδιού του κ. Σαμαρά στην Κίνα. Ωστόσο την περασμένη Πέμπτη σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών στην οποία συμμετείχε ο κ. Καραγκούνης, αλλά και οι δύο βασικοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά οι κ.κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος και Χρύσανθος Λαζαρίδης, το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη απορρίφθηκε στο σύνολό του, χαρακτηρίστηκε «ιδιώνυμο» και συνοδεύθηκε από τη «διαβεβαίωση» ότι η ΝΔ δεν θα το ψηφίσει.

Ενδεικτικό της διάστασης που υπάρχει είναι οι διαφορετικές ανακοινώσεις και διαρροές που έγιναν την Παρασκευή. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έκαναν δηλώσεις στις οποίες αναφέρουν ότι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να γίνει σύσκεψη των τριών για το αντιρατσιστικό.

Ο κ. Βενιζέλος σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τον κ. Ρουπακιώτη δείχνοντας έτσι ότι τον στηρίζει και συντονίζει τις κινήσεις τους. Άγνωστο παραμένει πώς θα αντιδράσει ο κ. Ρουπακιώτης σε μία ενδεχόμενη συνολική απόρριψη του σχεδίου. Ο ίδιος είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι η καρέκλα του δεν έχει κόλλα αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει ακόμη και την παραίτηση.

Ο δε κ. Κουβέλης σε δήλωσή του την Κυριακή επέμεινε ότι μπορεί να γίνουν τροποποιήσεις, ωστόσο ο βασικός κορμός του νομοσχεδίου θα παραμείνει.

Ακριβώς το αντίθετο λέει η ΝΔ, ότι δηλαδή το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και θα πρέπει απλώς να υπάρξουν βελτιώσεις στο υπάρχον νομικό πλαίσιο.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.