Στην Καρδίτσα ο γγ του ΚΚΕ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/1BEE95ED9ACF4EC6F5F7E7BE5A2EF7E8.jpg
«Είναι επείγουσα και απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ, η εκτροπή του Αχελώου που θα μπορούσε να ποτίσει όλο το Θεσσαλικό κάμπο, να αυξήσει την παραγωγικότητα και να δώσει καλύτερο αγροτικό εισόδημα. Η εκτροπή του Αχελώου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει απαίτηση του λαού της Θεσσαλίας τόσο για την αξιοποίηση του νερού για άρδευση όσο και για ύδρευση και εμπλουτισμό των υπόγειων υδάτων που είμαστε ελλειμματικοί».

Αυτά ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε σήμερα το βράδυ από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο ανοικτής συγκέντρωσης και ομιλίας.

Ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι είναι υπόθεση όλων να μη γίνουν ξερικά περίπου 550.000 στρέμματα του εύφορου θεσσαλικού κάμπου που θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη διατροφική εξάρτηση του λαού μας, περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο δίνονται σήμερα για εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ η μη εκτροπή θα έχει τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές στην περιοχή.

Το ΚΚΕ, ανέφερε ακόμα, καλεί πρώτα και κύρια τους αγρότες, τους μαζικούς φορείς και το λαό της Θεσσαλίας να απαιτήσουν με πρωτοβουλίες την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου με τη μεταφορά 600 εκατομμυρίων κυβικών νερού το χρόνο.

Μιλώντας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι με το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα οι αντιδραστικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι οποίες, όπως διευκρίνισε, στο όνομα της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, προωθούν την αντιδραστική και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Βάζουν στο ίδιο τσουβάλι το ναζισμό –που είναι ό,τι πιο αντιδραστικό και εγκληματικό έχει γεννήσει το καπιταλιστικό σύστημα, το δικό τους σύστημα– με τον κομμουνισμό, το κομμουνιστικό κίνημα, που ιστορικά έχει αποδειχθεί ο πιο συνεπής εχθρός του ναζισμού καταθέτοντας εκατομμύρια θύματα στο αγώνα για να νικηθεί ο ναζισμός.

Εμείς το λέμε ξεκάθαρα, τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Κουτσούμπας. Αυτές οι προτάσεις δεν έχουν στόχο ούτε το ρατσισμό ούτε τους φορείς του ρατσισμού. Έχουν στόχο –και δεν το κρύβουν– να ποινικοποιήσουν την ταξική πάλη, τους λαϊκούς αγώνες, την κομμουνιστική ιδεολογία, δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Αναφορά ο κ. Κουτσούμπας έκανε και για τα οικονομικά των κομμάτων, λέγοντας ότι επανέρχεται τελευταία μια συζήτηση για τα οικονομικά των κομμάτων – με στόχο βέβαια το ΚΚΕ. Ξεκινάνε, είπε χαρακτηριστικά, από το ΠΑΣΟΚ για να καταλήξουν στο ΚΚΕ…. με τα γνωστά προβοκατόρικα: ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του, ότι υπάρχει αδιαφάνεια στα οικονομικά του ΚΚΕ. Απαντάμε για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα, πως όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Το ΚΚΕ, πρόσθεσε ο ίδιος, δημοσιεύει ισολογισμούς κάθε χρόνο, ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές για τους ισολογισμούς του, για τη διάθεση της κρατικής χρηματοδότησης και για τα οικονομικά του, για τις οικονομικές εξορμήσεις, για τις συνδρομές των μελών του κανονικά, όπως ελέγχονται και άλλα κόμματα και μάλιστα ελέγχεται και πιο συχνά και πιο αυστηρά, ακριβώς επειδή είναι το ΚΚΕ. Για τη φορολογία των χωραφιών ανέφερε ότι η κυβέρνηση, μάλιστα φαίνεται ότι βιάζεται πολύ. Γι’ αυτό ετοιμάζει τη φορολογία και των χωραφιών. Εργαλείο, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας, που θα πλήξει ακόμα πιο πολύ τη φτωχή αγροτιά για να ξεκληριστεί πιο γρήγορα, αλλά και για να μαζέψει χρήμα που θα «μπουκώσει με δισεκατομμύρια πάλι τις τράπεζες.

Ακόμα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάπτυξη οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους. Οι εργάτες όμως, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, πρέπει να ανησυχούν ακόμα περισσότερο, διευκρίνισε…

Το κλίμα ευφορίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά «από πρωθυπουργό της χρεοκοπίας, φορέα της ελπίδας», «εγγυητή της μεταρρυθμιστικής πορείας», δεν ακουμπούν τους αγρότες της Καρδίτσας που έχουν ήδη χρεοκοπήσει, τους μικρομαγαζάτορες της περιοχής που έχουν βάλει λουκέτο, τα νέα παιδιά που είναι άνεργα και έχουν χάσει την παραμικρή ελπίδα για προσωπική και οικογενειακή ανάκαμψη, δήλωσε επίσης ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως

Ο αγρότης της Καρδίτσας, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από το «κλίμα εθνικής επιτυχίας» που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση, να παρασυρθεί από τους πανηγυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών που γύρισαν υποτίθεται με γεμάτες τις βαλίτσες από την Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν και ετοιμάζονται για νέα ταξίδια που θα φέρουν επενδύσεις.

Αυτό βέβαια που κρύβει η ελληνική κυβέρνηση, υπογράμμισε ακόμα ο κ. Κουτσούμπας, είναι ότι το αντιλαϊκό πρόγραμμα της Ιρλανδίας δεν πήγε ούτε πόντο πίσω. Τα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίστηκαν με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με μειώσεις σε δημόσιες δαπάνες, με αύξηση της φορολογίας για τα λαϊκά νοικοκυριά, προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να απολαμβάνουν νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, ενώ και η ανεργία σε αυτή τη χώρα καλά κρατεί, κατέληξε ο ίδιος.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.