Λόγω αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών εξόδων τους-Βροχή οι εξώσεις από τους ιδιοκτήτες των κτιρίων που στεγάζονται

Λουκέτο βάζουν η μία μετά την άλλη οι τοπικές οργανώσεις και οι νομαρχιακές τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη χώρα τον τελευταίο καιρό, λόγω αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών εξόδων τους.

Όπως αναφέρει το espressonews.gr χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από τον Απρίλιο του 2010, που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, μέχρι και σήμερα, υπολογίζεται ότι έχουν κλείσει περίπου τα μισά γραφεία, ενώ πολλά από τα υπόλοιπα… ψυχορραγούν!

Η συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών που έλαβαν τα δύο κόμματα είχε ως συνέπεια να μειωθεί στο κατακόρυφο η κρατική χρηματοδότηση, ένα μέρος της οποίας πήγαινε για τη συντήρηση των γραφείων. Τα χρήματα πλέον είναι ελάχιστα και πολλές φορές τα κόμματα αναγκάζονται να έρθουν σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, ώστε να τους κάνουν μια καλύτερη τιμή στο ενοίκιο.

Τόσο η λεωφόρος Συγγρού όσο και η Ιπποκράτους χρηματοδοτούν πλέον μονάχα τις νομαρχιακές και κάποια κεντρικά γραφεία, και αυτά όμως με φειδώ. Για παράδειγμα, η νομαρχιακή οργάνωση Β8, που ήταν μία από τις μεγαλύτερες του λεκανοπεδίου, καθώς κάλυπτε τις περιοχές Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα, ανέστειλε τη λειτουργία της.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή να μειωθεί το λειτουργικό κόστος στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, οπότε προκρίνεται πλέον η λύση των συγχωνεύσεων. Από τις δεκαεπτά νομαρχιακές σε όλη τη χώρα θα μείνουν οι οκτώ!

Από την άλλη πλευρά, οι τοπικές οργανώσεις έχουν αφεθεί εντελώς στη μοίρα τους. Για να επιβιώσουν, θα πρέπει να κάνουν έρανο ή να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους τα ίδια τα μέλη, κάτι που πλέον δεν συμβαίνει.

«Μπλε» και «πράσινες» τοπικές λαμβάνουν συνεχώς εξώσεις, ενώ τους κόβουν το τηλέφωνο, το ρεύμα, ακόμη και το νερό, καθώς δεν έχουν να πληρώσουν. Πριν από λίγο καιρό το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τις τοπικές ακόμη και στα βόρεια προάστια, όπου υποτίθεται ότι τα μέλη τους είχαν καλύτερη οικονομική επιφάνεια σε σχέση με άλλες περιοχές. Επ’ αόριστον έχει κλείσει, για παράδειγμα, η τοπική του Χαλανδρίου, ενώ το Κίνημα διαθέτει πλέον μονάχα οκτώ νομαρχιακές επιτροπές πανελλαδικά.

Η κατάσταση είναι τόσο δραματική, που τον περασμένο Νοέμβριο η ΔΕΗ είχε αναγκαστεί να κόψει το ρεύμα ακόμη και στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (επί της λεωφόρου Ηρακλείου), καθώς οι απλήρωτοι λογαριασμοί είχαν σχηματίσει… βουνό. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε τότε να μετακομίσει από τον έναν όροφο των γραφείων του Κινήματος στον άλλον, που είχε ρεύμα, προκειμένου να μπορούν οι συνεργάτες του να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.