Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απεμπλοκή στο πρόγραμμα για την απασχόληση 400.000 ανέργων

Μάιος 25th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο αρμόδιος επίτροπος Λάζλο Αντορ απηύθυνε σύσταση προς τη Γενική Διεύθυνηση Απασχόλησης της Κομισιόν, ώστε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια

Απεμπλοκή στο πρόγραμμα για την απασχόληση 400.000 ανέργωνΠρος λύση οδεύει το θέμα που δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί για την εξασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος σε 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.

Ο αρμόδιος επίτροπος Λάζλο Αντορ απηύθυνε σύσταση προς τη Γενική Διεύθυνηση Απασχόλησης της Κομισιόν, ώστε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσει η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το πρόγραμμα μένει ζωντανό: «Είναι στις προθέσεις μας να το κάνουμε πράξη. Ασχέτως για το τι λεει η Κομισιον στο τέλος θα γίνει αυτό που λεει η ελληνική κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Η κίνηση του Επιτρόπου έγινε σε απάντηση επιστολής της Ελληνίδας επιτρόπου Μ.Δαμανάκη, μετά και τον θόρυβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο περί εμπλοκής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τη γραφειοκρατία των κοινοτικών διευθύνσεων.

Σε απάντησή της, η Επιτροπή επιβεβαιώνει ουσιαστικά την εμπλοκή που υπάρχει, σημειώνοντας ότι «μια πιθανή πηγή χρηματοδότησης του προγράμματος, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, είναι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κάτι που απαιτεί ωστόσο την αναθεώρηση των προγραμμάτων, δυνατότητα που είναι περιορισμένη, με δεδομένο ότι το ΕΣΠΑ διανύει ουσιαστικά την τελευταία χρονιά της προγραμματικής περιόδου».

Η αντίρρηση στην έγκριση των προγραμμάτων διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης, Κόος Ρισέλ, στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Βρούτση, στις 22 Μαΐου.

Μετά από όλα αυτά, η Μ.Δαμανάκη ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Αντορ, υπενθυμίζοντάς του τις σχετικές συζητήσεις που έχουν προηγηθεί τόσο στις συνεδριάσεις του Κολεγίου των Επιτρόπων όσο και σε διμερές επίπεδο για την αναγκαιότητα χρηματοδότησης του προγράμματος, του οποίου μάλιστα η νομική βάση έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

«Είμαι βέβαιη ότι η Κομισιόν θα επιταχύνει τις διαδικασίες και εγώ θα εξακολουθήσω να κάνω ό,τι μπορώ για να υπάρξει ταχεία υλοποίηση του προγράμματος από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» δήλωσε στον Τύπο η επίτροπος.

TO BHMA

This entry was posted on Σάββατο, Μάιος 25th, 2013 at 15:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply