Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

2ο Δημοτικό σχολείο Γρεβενών: Επίσκεψη στα πέτρινα γεφύρια…

Μάιος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://4.bp.blogspot.com/-1xVuFWXt2IQ/UZ8RlLwA6hI/AAAAAAAB7VE/2QMdHVv4Vhk/s1600/IMG_20130522_101744.jpgΣτα πλαίσια της δραστηριότητας «Ιστορία, πολιτισμός, ήθη-έθιμα, παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μου», την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, μαζί με το δεύτερο τμήμα της Πέμπτης τάξης (Ε2΄) το πρώτο τμήμα της Έκτης τάξης (ΣΤ1΄) του 2ου Δημοτικού σχολείου Γρεβενών και σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών, πραγματοποιήσαμε δραστηριότητα με θέμα τα πέτρινα γεφύρια του τόπου μας.

Στην αρχή επισκεφτήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών, όπου μας έγινε παρουσίαση των πέτρινων γεφυριών του τόπου μας. Στη συνέχεια, μαζί με τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. Γρεβενών, επισκεφτήκαμε τα πέτρινα γεφύρια του Σπανού και του Σταυροποτάμου. Εκεί αφού έγινε μια πλήρη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. Γρεβενών για την ιστορία και τον τρόπο κατασκευής των προαναφερόμενων γεφυριών, στη συνέχεια οι μαθητές κατά ομάδες πρώτα πραγματοποίησαν τρεις γραπτές δραστηριότητες, σχετικές με το θέμα και στο τέλος ζωγράφισαν πάνω σε πέτρες εικόνες σχετικές με το θέμα.

Δείτε φωτογραφίες :

Ήταν κατά κοινή ομολογία μια επιτυχημένη διδακτική επίσκεψη, ενώ να σημειώσουμε ότι παρεμπιπτόντως είχαμε και την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά το υπέροχο ανοιξιάτικο τοπίο της περιοχής. Γι’ αυτό και θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους υπεύθυνους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών.

Περισσότερα, καθώς και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας .

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της τάξης
Ο δάσκαλος της τάξης
Αργύριος Καραλιόλιος

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 24th, 2013 at 10:11 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply