Επιστολή σε όλο τον κρατικό μηχανισμό

Σε πλήρη και συνεχή εγρήγορση, αλλά και στον καλύτερο δυνατό συντονισμό, κάλεσε την Πέμπτη με επιστολή του το υπουργείο Περιβάλλοντος, όλο τον κρατικό μηχανισμό, που εμπλέκεται στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών – πυροσβεστική υπηρεσία, δασικές υπηρεσίες, πολιτική προστασία, περιφέρειες και ΟΤΑ – ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι δασικές απώλειες.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης «σε συνέχεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου υπό τον πρωθυπουργό, απέστειλε επιστολή προς τους γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, σχετικά με τη συνεργασία των συναρμοδίων υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε της σημασία της πρόληψης, της συνεργασίας πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας και αποκεντρωμένης διοίκησης. «Οι επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα και επισήμως τους δασικούς υπαλλήλους αναφορικά με την έναρξη οποιουδήποτε επεισοδίου πυρκαγιάς» τονίζει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.