Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέο κόμμα: «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» από τον Ν. Νικολόπουλο

Μάιος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Στηριζόμαστε στην παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και βρισκόμαστε εκεί που ήταν η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις εκλογές», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος παρουσιάζοντας, χθες  το μεσημέρι, το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής σημείωσε πως «οι Χριστιανοδημοκράτες δημιουργούν την νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, γιατί πιστεύουν ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δεν είναι μνημονιακοί» και επεσήμανε ότι στον νοητό άξονα των ιδεολογικών προσδιορισμών, οι Χριστιανοδημοκράτες δεν τοποθετούνται πιο δεξιά ή πιο αριστερά από την Νέα Δημοκρατία, αλλά ακριβώς στη θέση που βρισκόταν η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις πρόσφατες εκλογές.

Στο καταστατικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, όπως σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, περιλαμβάνονται αυτούσιες οι αρχές και οι αξίες που διατύπωσε το Μάιο του 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες θεωρούν πολύτιμη παρακαταθήκη, για να συμπληρώσει πως «αυτή η παρακαταθήκη δυστυχώς ξεχάστηκε από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ».

Ο κ. Νικολόπουλος – ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής – τόνισε πως οι Χριστιανοδημοκράτες θεωρούν άμεση ανάγκη την παύση των υφεσιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και την αντικατάστασή τους από ένα πρόγραμμα – ασπίδα για τους ευάλωτους πολίτες και νέας ανάπτυξης για το σύνολο της χώρας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «η εθνική αναγέννηση θα προκύψει μέσα από μια άλλη πολιτική και μια νέα συμμαχία των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων».

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιους «βλέπει» σε αυτήν τη συμμαχία, ο κ. Νικολόπουλος απάντησε ότι «όποιοι συμφωνούμε ότι ο κοινός εχθρός είναι η Τρόικα που πρέπει να φύγει το συντομότερο απ την πατρίδα, είμαστε μαζί. Στην παρούσα φάση δεν έχουμε χρόνο για να μιλήσουμε για τις πολιτικές μας και ιδεολογικές μας διαφορές».

Σε ό,τι αφορά την εκλογική στόχευση του κόμματος, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι, σε πρώτη φάση, είναι η αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές. Και γιατί είναι χρονικά πρώτες και γιατί με αυτές μπορεί, όπως εξήγησε, να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα προς την τρικομματική κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει ο φόβος της ακυβερνησίας.

www.newsit.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 24th, 2013 at 10:51 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply