Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΗΠΑ: Γέφυρα κατέρρευσε πάνω από τον ποταμό Σκάτζιτ στην Ουάσινγκτον

Μάιος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες

ΗΠΑ: Γέφυρα κατέρρευσε πάνω από τον ποταμό Σκάτζιτ στην ΟυάσινγκτονΤμήμα μιας γέφυρας αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων πάνω από ποταμό σε αγροτική περιοχή βορείως του Σηάτλ κατέρρευσε χθες Πέμπτη με αποτέλεσμα οχήματα και άνθρωποι να πέσουν στα παγωμένα νερά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η κατάρρευση του Διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου 5 πάνω από τον ποταμό Σκάτζιτ σημειώθηκε γύρω στις 7 μ.μ. (τοπική ώρα, 05:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) ανάμεσα στις πόλεις Μάουντ Βερμόν και Μπέρλινγκτον, 90 χλμ. βορείως του Σηάτλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας Μαρκ Φράνσις.

«Έχω αναφορές για οχήματα και ανθρώπους στο νερό», δήλωσε ο Φράνσις. Πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει αν υπάρχουν τραυματίες.

Η εφημερίδα «Σηάτλ Τάιμς» έκανε γνωστό πως τρεις άνθρωποι διασώθηκαν από το νερό. Οι διασώσεις αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν από τις αρχές.

Η αιτία της κατάρρευσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Ο Φράνσις δήλωσε πως δεν έβρεχε στην περιοχή.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1955, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιδιωτικής Εθνικής Βάσης Δεδομένων για τις Γέφυρες. Ο αυτοκινητόδρομος και η γέφυρα είναι ο κύριος οδικός άξονας ανάμεσα στο Σηάτλ και το Βανκούβερ του Καναδά.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σκάτζιτ, με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του στο Facebook, ζητεί από τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή για να μπορούν να εργαστούν τα συνεργεία πρώτων βοηθειών.

Η κατάρρευση σημειώνεται σχεδόν έξι μήνες αφότου μια άλλη γέφυρα κατέρρευσε στη Μινεσότα και δημιούργησε ανησυχίες για ελαττωματικές υποδομές στις ΗΠΑ. Η κατάρρευση αυτή, τον Αύγουστο του 2007, της γέφυρας I-35W στον ποταμό Μισισιπή κατά τη βραδινή ώρα αιχμής είχε στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους ενώ 145 είχαν τραυματισθεί.

Στην έρευνα που ακολούθησε, οι αρχές διαπίστωσαν πως δώδεκα χαλύβδινα υποστηρίγματα, τα οποία πιστεύεται ότι προκάλεσαν την καταστροφή, ήταν μικρότερα σε μέγεθος από τις προδιαγραφές και μια επιθεώρηση ρουτίνας δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει το πρόβλημα.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 24th, 2013 at 09:03 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply