Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Εξαντλητική συνέντευξη στη Νορβηγία διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο Γκίνες

Μάιος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πραγματικά εφ’ όλης της ύλης

O συγγραφέας Χανς Όλαφ Λάλουμ

Το ρεκόρ της μακροσκελέστερης συνέντευξης στον κόσμο έσπασαν ένας δημοσιογράφος με έναν νορβηγό συγγραφέα, οι οποίοι επί 30 συνεχείς ώρες συζητούσαν πραγματικά εφ’ όλης της ύλης, φορώντας ακόμα και τις πιτζάμες τους.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης ο 39χρονος διανοούμενος, σκακιστής και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου Χανς Όλαφ Λάλουμ, με τις κατά τα φαινόμενα ανεξάντλητες γνώσεις, απαντούσε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Μαντς Άντερσεν στο διαδικτυακό κανάλι της εφημερίδας VGTV.

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης ο μαραθώνιος συνεχιζόταν, καθώς ο στόχος ήταν να διαρκέσει η συνέντευξη 30 ώρες και να καταγραφεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Για να ανταποκριθούν στην πρόκληση αυτή, δημοσιογράφος και συγγραφέας είχαν προετοιμάσει μια μεγάλη λίστα θεμάτων, από τους αμερικανούς προέδρους μέχρι τα αστυνομικά μυθιστορήματα και την πολιτική που εφαρμόστηκε μεταπολεμικά στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Σκανδιναβία.

Ανάμεσα στις ατελείωτες ερωτήσεις και τις προσπάθειές τους να κρατηθούν ξύπνιοι, οι δύο άνδρες επιτρεπόταν να κάνουν πεντάλεπτα διαλείμματα ανά μία ώρα για να φάνε, να κάνουν ντους ή να αλλάξουν ρούχα και να φορέσουν… πιτζάμες.

Το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνέντευξης, με 26 ώρες, το κατείχαν από τον Απρίλιο του 2012 δύο νεοζηλανδοί, ο δημοσιογράφος Τομ Κονρόι και ο πολιτικός Τιμ Σάντμπολτ.

Η Νορβηγία έχει εξελίξει την «αργή τηλεόραση» σε σήμα κατατεθέν της. Τα τελευταία χρόνια η δημόσια τηλεόραση έχει προβάλει με μεγάλη επιτυχία πολύωρα ή και πολυήμερα προγράμματα, όπως το ταξίδι ενός τρένου από το Όσλο στο Μπέργκεν, το ταξίδι ενός κρουαζιερόπλοιου προς τον Αρκτικό Κύκλο ή ακόμη και μια 12ωρη εκπομπή με θέμα τα καυσόξυλα.

ΔΟΛ, ΑΠΕ, Γαλλικό

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 24th, 2013 at 17:31 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply