Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αθώος για το iPhone στην ηθοποιό ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Ι. Παντής

Μάιος 23rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν ζημιώθηκε το Πανεπιστήμιο

Αθώος για το iPhone στην ηθοποιό ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Ι. ΠαντήςΑθωώθηκε ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γιάννης Παντής αντιμετώπιζε κατηγορία για απιστία στην υπηρεσία καθώς στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι με χρήματα του πανεπιστημίου δώρισε ένα κινητό τηλέφωνο iPhone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη.

Απολογούμενος ο κ. Παντής είπε: «Τη Ναταλία Δραγούμη την είδα μία φορά. Ενδιαφέρθηκε να προβάλει το έργο του πανεπιστημίου σε μία τηλεοπτική εκπομπή. Τελικά το θέμα δεν προβλήθηκε». Για τη δωρεά του τηλεφώνου επέρριψε τις ευθύνες στον τότε διευθυντή του καταστήματος εμπορικών ειδών «Λογότυπος» Γιώργο Δημητριάδη, το οποίο διαχειρίζεται η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ. «Αυτός φρόντισε το κινητό τηλέφωνο μέσω του «Λογότυπου». Εγώ αρνήθηκα να το πληρώσω» τόνισε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

«Εκτελούσα εντολές του αντιπρύτανη» αντέτεινε κατά την απολογία του ο κ. Δημητριάδης ο οποίος επίσης κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο από τις κατηγορίοες για άμεση συνέργεια στην απιστία, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο βάσισε το σκεπτικό της απόφασής του στο ότι δεν ζημιώθηκε το πανεπιστήμιο.

ΔΟΛ

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 23rd, 2013 at 08:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply