Ένας ΠΑΟΚ με την πλάτη στον τοίχο, πέρασε «αλώβητος» από την Τρίπολη, επικράτησε 2-1 του Αστέρα και μπήκε εκ νέου στο… κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ

Με τον Αθανασιάδη να έρχεται από τον πάγκο και να «ξεκλειδώνει» στο 77’ την άμυνα του Αστέρα, ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Τρίπολη επικρατώντας 2-1, μπαίνοντας εκ νέου στο κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κατσουράνης (80’), σκόρερ του δεύτερου τέρματος και ηγέτης της άμυνας, εξαιρετικός ο Ολίσε. Ο Περόνε, στις καθυστερήσεις, μείωσε με πέναλτι για τον Αστέρα, σε μια «κουτή» κίνηση του Σίλντεφελντ να χτυπήσει τον Σανκαρέ εκτός φάσης, ο οποίος και αποβλήθηκε.

«Σκασμένος» εμφανίστηκε για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αστέρας, ο οποίος μένει στους πέντε πόντους. Στην πρώτη θέση μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 7 βαθμούς ο ΠΑΟΚ.

1. ΠΑΣ 7
2. ΠΑΟΚ 7
3. Αστέρας 5
4. Ατρόμητος 4

Το ματς:

Ήξερε από την αρχή πως το παιχνίδι είναι ζωής ή θανάτου. Με αυτό το σκεπτικό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Τρίπολης ο ΠΑΟΚ, ο οποίος χωρίς τον Αθανασιάδη, αλλά με τον Βούκιτς να «ταλαιπωρεί» αρκετά τους αμυντικούς των Αρκάδων δημιούργησε αρκετές φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλά στο γήπεδο, κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα με τους Λάζαρ και Κάτσε, ενώ στις δύο, τρεις φάσεις που δημιούργησαν θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει και το σκορ.

Από την άλλη πλευρά, όπως και στα Γιάννενα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο, έτσι και τώρα ο Αστέρας παρουσιάστηκε με ρόλο παθητικό. Ο Τσιώλης επέλεξε να βάλει τον ξεκούραστο Σέτι αλλά και τον Καλαντζή, αφήνοντας εκτός τους Αλβάρες και Ναβάρο, προκειμένου να δώσει «φρεσκάδα». Αυτό δεν φάνηκε να του βγαίνει, αφού τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά οι Αρκάδες δεν ήταν καλοί. Το πρώτο μέρος, ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και αν κάποιος θα έπρεπε να το έχει πετύχει, αυτός θα ήταν ο ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Τσιώλης αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα. Αρχικά πέρασε τον Ναβάρο, στη συνέχεια έφερε στον άξονα τον Κάφα, πλάι στον Ουσέρο, αποσύροντας τον Σέτι θέλοντας να δώσει φρέσκα πόδια και κυρίως καθαρό μυαλό. Από την άλλη πλευρά ο Γεωργιάδης, αποφάσισε να ρισκάρει, όταν ο Τσιώλης άφησε ένα αμυντικό χαφ. Απέσυρε τον Σαλπιγγίδη και πέρασε τον Αθανασιάδη για να δώσει νέα πνοή στην επιθετική του γραμμή.

Λίγο αργότερα ήρθε και η… δικαίωση για τον Γεωργιάδη. Ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ μετά από ωραία ενέργεια του Ρομπέρ και να βάζει τον ΠΑΟΚ στη θέση του οδηγού. Τρία λεπτά έφταναν στους φιλοξενούμενους για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, όταν ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ, ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά και την έστειλα στα δίχτυα του Φούλοπ για δεύτερη φορά. Το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας, ήταν να μειώσει με τον Περόνε στις καθυστερήσεις με πέναλτι, μετά από χτύπημα εκτός φάσης του Σίλντεφελντ.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Αστέρας Τρ. – ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Σέτι (64’ Κάφα), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (79’ Λέντσε), Ράγιος, Καλαντζής (46’ Ναβάρο), Περόνε.

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Μπακασέτας, Γιαλούσης, Αλβάρες.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Σίντελφελντ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε, Ολίσε (85’ Λόρενς), Ρομπέρ, Βούκιτς (74’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (65’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Χακόμπο, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Κουμάλο.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

 

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.