Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερώτηση του βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών κ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη για την τροποποίηση των κριτηρίων καταβολής βοηθήματος σε ανέργους του Ο.Α.Ε.Ε.

Μάιος 22nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στις 17 Απριλίου 2013 ο βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, την οποία συνυπέγραψαν και άλλοι βουλευτές της Ν.Δ., με την οποία ζητούσε την τροποποίηση της απόφασης του Υπουργείου Εργασίας για την καταβολή βοηθήματος σε ανέργους του Ο.Α.Ε.Ε.. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ολοσχερής εξόφληση πάσης φύσεως οφειλών προς τον Ο.Α.Ε.Ε. ως προϋπόθεση καταβολής του εν λόγω επιδόματος, δημιουργεί εντονότατο πρόβλημα στο μεγαλύτερο ποσοστό των διαγραφέντων ασφαλισμένων που υποχρεώθηκε να διακόψει την επαγγελματική του δραστηριότητα λόγω οικονομικών προβλημάτων και αδυναμίας εμπρόθεσμης καταβολής των υποχρεωτικών εισφορών.

Επίσης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα προβληματική η ανατρεπτική προθεσμία των τριών (3) μηνών εντός της οποίας θα πρέπει να υποβάλουν το αίτημα στον Ο.Α.Ε.Δ. για τη χορήγηση του παραπάνω επιδόματος.

Ερωτήθηκε ο αρμόδιος Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αρθούν οι παραπάνω αδικίες και ποια περαιτέρω μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την ενίσχυση του συγκεκριμένου κλάδου που έχει ήδη αποδυναμωθεί σημαντικά.

Γραφείο Τύπου

Τιμολέοντα Κοψαχείλη
Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 22nd, 2013 at 14:25 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply