Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Εναλλακτική πρόταση για κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Μάιος 22nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί διάλογο για επτά Κυριακές το χρόνο

Εναλλακτική πρόταση για κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Εναλλακτική πρόταση προωθεί στο διάλογο για το κυριακάτικο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Η πρόταση του υπουργείου αφορά μόνο σε 7 Κυριακές «με παράθυρο όμως το ελεύθερο άνοιγμα στις τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, πράγμα που δεν αποκλείεται να προκαλέσει τριβές για τα όριά τους» όπως σημειώνει σχετικά το επιμελητήριο.

Για το θέμα των Κυριακών ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Ρεκλείτης έκανε δηλώσεις εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με τις κυβερνητικές προθέσεις για απελευθέρωση του ωραρίου των Κυριακών.

«Ποτέ την Κυριακή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ρεκλείτης εννοώντας την πλήρη απελευθέρωση, και καλεί εμπλεκόμενους φορείς να έρθουν σε συνεννόηση για να διερευνήσουν αν μπορεί να ισχύσει το μέτρο για κάποιες Κυριακές, όπως στην περίοδο του Πάσχα και μία Κυριακή για κάθε εκπτωτική περίοδο.

Σημειώνει πως είναι αστείο να πιστέψει κανείς ότι το μέτρο για τις 52 Κυριακές μπορεί να σταθεί νομικά μόνο για τα μικρά καταστήματα, ενώ τέλος κάνει λόγο για την πραγματική αιτία της πτώσης του τζίρου των καταστημάτων και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων: «δεν έκλεισαν γιατί δεν άνοιγαν τις Κυριακές. Έκλεισαν διότι δεν υπήρχε αγοραστική δύναμη στους πελάτες να ψωνίσουν».

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 22nd, 2013 at 08:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply