Χιλιάδες υπογραφές χαρακτηρίζουν την πρόσκλησή του «πρόκληση προς όσους πραγματικά έζησαν την κρίση»

Υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου στο TEDGlobal 2013Υπό αμφισβήτηση τίθεται η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ως ομιλητή σε συνέδριο του TEDGlobal 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο (10 – 14 Ιουνίου). Το συνέδριο αυτό θεωρείται κάτι σαν εναλλακτικό Νταβός για «έξυπνες ιδέες». Ο κ. Παπανδρέου, όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης, θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρία με τίτλο «Στιγμές αλήθειας» ως ένας ηγέτης ο οποίος «αντλεί μαθήματα από την ελληνική κρίση χρέους και βοηθά την πλοήγηση της ΕΕ μέσα σε δύσκολα νερά».

Μόλις ανακοινώθηκε η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού, ανέβηκε στο διαδίκτυο (στις 16 Μαίου) μια ηλεκτρονική αίτηση κατά της επίσκεψης του στο Εδιμβούργο, επειδή όπως αναφέρουν οι (ανώνυμοι) συγγραφείς της «ο Γιώργος Παπανδρέου οδήγησε την Ελλάδα στην αγκαλιά του ΔΝΤ (…) και την Ελλάδα σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση». Αφού παραθέτουν στοιχεία για την ανεργία, τη φτώχεια, τις αυτοκτονίες, οι συγγραφείς προσθέτουν ότι «την ίδια στιγμή, ο Παπανδρέου συνεχίζει να υποστηρίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση και ταξιδεύει πολυτελώς ανά τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις για τα “μαθήματα που πήρε από την ελληνική κρίση”. Πρόκειται για προσβολή σε αυτούς που πήραν τα πραγματικά μαθήματα της κρίσης».

Ο αριθμός των υπογραφών που έχουν συλλεχθεί κάτω από το κείμενο αυτό (το οποίο έχει δημοσιευτεί στα αγγλικά και στα ελληνικά) έχει ξεπεράσει τις 1.600 μέσα σε τέσσερις ημέρες και ο στόχος είναι «να φτάσουμε τις 2.000».

Το θέμα είχε περάσει στα ψιλά, αλλά οι υπεύθυνοι του ΤEDGlobal θορυβημένοι από τις υπογραφές και τον θόρυβο που προκλήθηκε, βολιδοσκόπησαν Έλληνες που έχουν σχέση με το ΤED και οι απαντήσεις που έλαβαν κινούνται σε μια γκρίζα ζώνη. Η εξέλιξη της υπόθεσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.