Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βάζει «χέρι» στο εφάπαξ η εφορία

21 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αυτόματα παρακρατούνται οι οφειλές

http://www.newsbeast.gr/files/temp/6C9BD34D822D5B1BEA4D35C87B1232EA.jpg
Τα Ταμεία θα δικαιούνται να προχωρούν σε αυτόματη παρακράτηση ποσού του εφάπαξ για άμεση είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών.

Οι αυστηρές εντολές του υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο ακόμη και για κατάσχεση ολόκληρου του βοηθήματος αν χρειαστεί. Αυτό θα συμβεί ακόμη κι αν ο ασφαλισμένος έχει υπαχθεί σε ρύθμιση για τμηματική καταβολή του χρέους του ή έχει έρθει σε προσωπικό διακανονισμό με τον προϊστάμενο της εφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast.gr, το τελευταίο διάστημα πέφτουν βροχή τα κατασχετήρια έγγραφα προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τους δικαιούχους εφάπαξ μέσω του «σφραγίσματος» του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας με το ποσό της απαίτησης του Δημοσίου από τον ασφαλισμένο.

Μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα σε οφειλέτες αποστέλλει η εφορία, καλώντας τους να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα, αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Μέσω e-mail ενημερώνεται ο κάθε οφειλέτης ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει και την ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να πληροφορηθεί το είδος, το ποσό και τη ΔΟΥ στην οποία έχει γίνει η βεβαίωση.

This entry was posted on Τρίτη, 21 Μαΐου, 2013 at 19:21 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply