Προσφορά του αρχιεπίσκοπου Αμερικής

Από το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν

Το ποσό των 100.000 δολαρίων παρέλαβε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά στην Ελλάδα που έχουν ανάγκη.

«Θα ξαναβρούμε τον δρόμο μας» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Για την Ομογένεια της Αμερικής είπε ότι «εδώ βρίσκεται μια Ελλάδα, έξω από την Ελλάδα, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων όλων των εποχών».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε αναφορά στη «συγκινητική και συμβολική προσφορά» μιας ηλικιωμένης χήρας στην Κύπρο που έχασε δυο παιδιά στον πόλεμο και η οποία πούλησε ένα οικογενειακό της κειμήλιο προκειμένου να προσφέρει το ποσό για το ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Μαζί με την επιταγή των 100.000 δολαρίων, ο κ. Δημήτριος πρόσφερε στον κ. Ιερώνυμο ένα εγκόλπιο (ψηφιδωτό) με την εικόνα του Αποστόλου Παύλου.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, οι προξενικές αρχές των δυο χωρών, διευθυντές ελληνικών υπηρεσιών, άλλοι ιεράρχες και κληρικοί και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων.

ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.