Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις – λύσεις στις Πανελλαδικές (Βιολογία, Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική)

Μάιος 20th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κρίσιμη ημέρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλαδικές: Ιδιας δυσκολίας με πέρυσι τα Μαθηματικά - Εύκολα σε μεγάλη έκταση τα θέματα της Βιολογίας - Για πολύ καλά διαβασμένους η ΙστορίαΗ πρώτη εκτίμηση για τα θέματα της Βιολογίας από τα Φροντιστήρια Ορόσημο, είναι ότι ήταν εύκολα σε μεγάλη έκταση.
Για τα Μαθηματικά ότι ήταν ίδιας δυσκολίας με πέρυσι, βατά με πολλές πράξεις, μόνο το Δ3 και Δ4 ήταν δύσκολα. Τα θέματα της ιστορίας ήταν σχετικά δύσκολα για πολύ καλά διαβασμένους μαθητές.

Βιολογία

Η εκτίμηση των θεμάτων της Βιολογίας από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Τα θέματα της Βιολογίας

Οι απαντήσεις της Βιολογίας από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Πανελλαδικές: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Ιστορία, Βιολογία και Μαθηματικά
Εκτιμήσεις και απαντήσεις από τα «Φροντιστήρια Ορόσημο»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  07:55 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  πριν 32′
Πανελλαδικές: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Ιστορία, Βιολογία και Μαθηματικά
(φωτό αρχείου)

 

Η πρώτη εκτίμηση για τα θέματα της Βιολογίας από τα Φροντιστήρια Ορόσημο, είναι ότι ήταν εύκολα σε μεγάλη έκταση.

Για τα Μαθηματικά ότι ήταν ίδιας δυσκολίας με πέρυσι, βατά με πολλές πράξεις, μόνο το Δ3 και Δ4 ήταν δύσκολα. Τα θέματα της ιστορίας ήταν σχετικά δύσκολα για πολύ καλά διαβασμένους μαθητές.

Βιολογία

Η εκτίμηση των θεμάτων της Βιολογίας από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Τα θέματα της Βιολογίας

Οι απαντήσεις της Βιολογίας από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Μαθηματικά

Η εκτίμηση των θεμάτων των Μαθηματικών από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Τα θέματα των Μαθηματικών

Οι λύσεις στα Μαθηματικά από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Ιστορία

Η εκτίμηση των θεμάτων της Ιστορίας από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Τα θέματα της Ιστορίας

Οι απαντήσεις στα θέματα της Ιστορία από τα φροντιστήρια Ορόσημο

Φυσική

Η εκτίμηση των θεμάτων της Φυσικής από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Τα θέματα της Φυσικής

Οι λύσεις της Φυσικής


Μαθηματικά: Τα δυσκολότερα της δεκαετίας – Ιστορία και Φυσική μέτριας δυσακολίας – κατανοητά στη Βιολογία

«Τα δυσκολότερα θέματα της καλύτερης δεκαετίας» χαρακτηρίζουν μαθηματικοί τα θέματα που επέλεξαν σήμερα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων για τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής της Γενικής Παιδείας.

Τα ερωτήματα ήταν «φορτωμένα», απαιτούσαν τον συνδυασμό γνώσεων πολλών διαφορετικών κεφαλαίων και θα πρέπει να δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους διαγωνιζόμενους από την Θεωρητική Κατεύθυνση που διάλεξαν τα Μαθηματικά.

Μάλιστα, ακριβώς εξαιτίας των απαιτήσεων αυτών, αρχικά διατυπώθηκε ανησυχία για την διατύπωση του ερωτήματος Γ3 των Μαθηματικών, που για κάποιους μαθηματικούς ήταν «περίεργη» απο πλευράς μαθηματικής αυστηρότητας. Επιστημονικό λάθος, ωστόσο, δεν υπάρχει.

Απλώς, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε όλο και δυσκολότερα θέματα στα Μαθηματικά (τις προηγούμενες χρονιές και την Φυσική). Και ο κανόνας τηρήθηκε και φέτος.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα επιστημονικού λάθους» λέει στο «Βήμα» ο σντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Γιάννης Τυρλής. «Στα θέματα ωστόσο μπορεί κανείς ότι έχουν φορτώσει πολλά ερωτήματα που συνδυάζουν γνώσεις πολλών κεφαλαίων». Η Εταιρεία θα εκδώσει ανακοίνωση επι του θέματος στην διάρκεια της ημέρας.

Το σίγουρο ωστόσο, είναι ότι τα θέματα των Μαθηματικών ήταν δυσκολότερα από πέρυσι, πράγμα που θα επηρεάσει πιθανότατα την κίνηση των βάσεων στα τμήματα που συνδέονται με αυτά.

Στην Φυσική γενικής παιδείας απαιτητικό κρίνουν οι εκπαιδευτικοί το τέταρτο ερώτημα, αλλά συνολικά το επίπεδο των θεμάτων ήταν μέτριας δυσκολίας.

Το ίδιο ισχύει και στην Ιστορία, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να συσχετίσουν χώρες και ηγέτες της τελευταίας δεκαετίας και να σχολιάσουν θεσμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στην Βιολογία γενικής παιδείας τα θέματα ήταν κατανοητά και βατά και δεν αναμένεται να δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους υποψηφίους.

Εν τω μεταξύ η ΟΛΜΕ, σήμερα, Δευτέρα, με ανακοίνωσή της κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άρση της επιστράτευσης.

ΔΟΛ

This entry was posted on Δευτέρα, Μάιος 20th, 2013 at 11:29 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply