Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί αξιωματικών στην έρευνα για τα υποβρύχια

Μάιος 20th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί οκτώ αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και ενός πολιτικού υπαλλήλου ,ανοίγουν για να διευκολυνθεί η έρευνα για την υπόθεση των υποβρυχίων τύπου 214.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο από τους αξιωματικούς οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οποίων θα ελεγχθούν είναι εν ενεργεία . Και οι δύο υπηρετούν σε σημαντικότατες θέσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News ΣΔΟΕ και Δικαιοσύνη έχουν “εγκλωβίσει” προγράμματα που ολοκληρώθηκαν επί εποχής Γιάννου Παπαντωνίου, όπως τα υποβρύχια, τα συστήματα αυτοπροστασίας των F 16,τα Leopard και το πρόγραμμα του ηλεκτρονικού πολέμου.

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ η περίοδος που ερευνούν οι αρχές επεκτείνεται και πολύ μετά την υπουργία Παπαντωνίου ,αφού αρκετοί από τους αξιωματικούς που θα ελεγχθούν υπηρετούσαν σε θέσεις και είχαν δικαίωμα υπογραφής σε προγράμματα που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Ενδιαφέρον θα έχει ίσως να διερευνηθεί η περίοδος που το ΠΝ δεν παραλάμβανε τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ λόγω των προβλημάτων που είχαν παρουσιαστεί. Οι Γερμανοί πίεζαν για πληρωμές δόσεων οι οποίες φαίνεται ότι έγιναν, με αποτέλεσμα σχεδόν να έχουν εξοσφληθεί, ενώ το ΠΝ με το ζόρι έχει παραλάβει ένα υποβρύχιο ,τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.

 

Real News

This entry was posted on Δευτέρα, Μάιος 20th, 2013 at 15:23 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply