Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπάλληλοι αυτοχρίσθηκαν διευθυντές και έδιναν άδειες

Μάιος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πόρισμα – καταπέλτης του υπουργείου Τουρισμού περιγράφει στις σελίδες του μια εικόνα που εν πολλοίς αποτελεί άτυπο κανόνα στη λειτουργία του δημοσίου και των οργανισμών του.

Τρίτη του Πάσχα, από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στο υπουργείο Τουρισμού, προκύπτει μεταξύ άλλων ότι υπάλληλοι… αυτοχρίσθηκαν προϊστάμενοι και έδωσαν άδειες σε συναδέλφους τους, αδειόχαρτα υποβλήθηκαν κατόπιν εορτής (για την ακρίβεια μετά τον έλεγχο) και εργαζόμενοι υποτίθεται ότι εμφανίσθηκαν στην υπηρεσία, αλλά περίπου με τη μορφή… φαντάσματος. Δηλαδή ποτέ, αφού άλλοι είχαν χτυπήσει την κάρτα για λογαριασμό τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπάλληλοι που εργάστηκαν την Τρίτη του Πάσχα ανέρχονται σε 99, ενώ εκείνοι που απουσίασαν δικαιολογημένα ή όχι ανέρχονται σε 115. Σε μια διεύθυνση το ποσοστό απουσίας έφθασε το 63%.

Κύκλοι του υπουργείου μάλιστα έκαναν γνωστό στην Καθημερινή ότι κατά τη διαδικασία του ίδιου εσωτερικού ελέγχου καταγράφηκαν ακόμη και φαινόμενα ενδεχόμενης αντιποίησης Αρχής.

Η ΕΔΕ ξεκίνησε, οι προβλεπόμενες ποινές αναμένονται και ενδεχομένως να φτάσουν έως αυτήν της παύσης.

Στο μεταξύ, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι διαδικασίες απομάκρυνσης τω επιόρκων από το Δημόσιο έχουν αρχίσει, αν και σε αρκετές περιπτώσεις πέφτουν πάνω σε “γαλάζια”, “πράσινα” και άλλα παιδιά.

Πάντως, η τρόικα δίνει παράταση για την αποχώρηση των πρώτων 2.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της αρχικής συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τριμερή, οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους έως τον Ιούνιο.

News247.gr

This entry was posted on Κυριακή, Μάιος 19th, 2013 at 16:39 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply