Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένα και μόνο δελτίο κερδίζει 590,5 εκατ. δολάρια στη Powerball

Μάιος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Άγνωστος ακόμη ο υπερτυχερός

Τα τυχερά δελτία πωλήθηκαν στη Φλόριντα

Ένα δελτίο που πουλήθηκε στη Φλόριντα κερδίζει το ποσό ρεκόρ των 590,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική λοταρία Powerball, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Άγνωστος, για την ώρα, ο κάτοχος ή οι κάτοχοι του δελτίου, όπως και το πού ακριβώς πωλήθηκε μέσα στην πολιτεία.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι οι 10, 13, 14, 22, 52 και 11.

Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία του Λότο της Αϊόβα ανέφερε πως το ποσό αυτό είναι «το σημαντικότερο στα 21 χρόνια της ιστορίας του Powerball» και το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία του λότο ανά τον κόσμο.

Τα λαχεία αυτής της πολύ δημοφιλούς λοταρίας πωλούνται έναντι 2 δολαρίων στα σουπερμάρκετ, τα συνοικιακά καταστήματα και τα πρατήρια βενζίνης σε 43 πολιτείες.

Το ποσό συγκεντρώθηκε έπειτα από δύο μήνες άγονων κληρώσεων και ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του Powerball που είχε επιτευχθεί το Νοέμβριο του 2012 και ανερχόταν σε 587,5 εκατομμύρια δολάρια.

Για να γίνουν εκατομμυριούχοι, ο παίκτες πρέπει να βρουν το σωστό συνδυασμό πέντε αριθμών από 59 συν έναν συμπληρωματικό αριθμό ως το 35.

Το μεγαλύτερο τζακπότ που έχει κερδίσει κανείς σε αμερικανική λοταρία ήταν 656 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία μοιράστηκαν πέρυσι το Μάρτιο τρεις νικητές της λοταρίας Mega Millions. Τα κέρδη υπόκεινται σε φορολόγηση και πολλές φορές δίνονται σε δόσεις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Powerball, οι πιθανότητες να κερδίσει κανείς το μεγάλο βραβείο στη υπερτυχερή κλήρωση του Σαββάτου ήταν μία στις 175.223.510.

Συγκριτικά, ο κίνδυνος να πληγεί κανένας από κεραυνό στις ΗΠΑ είναι μία στις 280.000, σύμφωνα με τον εθνικό οργανισμό που ασχολείται με την ασφάλεια από τους κεραυνούς.

ΔΟΛ, ΑΠΕ, Reuters, Γαλλικό

This entry was posted on Κυριακή, Μάιος 19th, 2013 at 15:03 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply