Επίθεση δέχθηκε ο ιστότοπος της εφημερίδας Financial Times από ομάδα πειρατών του κυβερνοχώρου που αυτοαποκαλούνται «Ηλεκτρονικός Συριακός Στρατός» και πρόσκεινται στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ έχουν ήδη επιτεθεί και σε πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης. «Πολλά μπλογκ των FT και λογαριασμοί σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης επλήγησαν από πειρατές του Κυβερνοχώρου. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να διευθετήσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας.

Προς το μεσημέρι, το μήνυμα «Ο Ηλεκτρονικός Συριακός Στρατός ήταν εδώ» εμφανιζόταν στην οθόνη όποτε κάποιος προσπαθούσε να συνδεθεί στα ιστολόγια της εφημερίδας. Στις 15:40 (ώρα Ελλάδας) ένα μήνυμα που προφανώς είχε αναρτηθεί από τους πειρατές σε έναν από τους λογαριασμούς της εφημερίδας στο Twitter, τον FT Technology News, κατηγορούσε το Μέτωπο αλ Νόσρα (οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα στη Συρία), ότι «εκτελεί αθώους πολίτες».

Το μήνυμα αυτό μάλιστα προωθούσε τον χρήστη σε ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο προβάλλονταν εικόνες από ανθρώπους με δεμένα χέρια και κουκούλες που ξυλοκοπούνταν από μασκοφόρους, οι οποίοι κραύγαζαν «Ο θεός είναι μεγάλος», σε άγνωστη τοποθεσία. Ο λογαριασμός στο YouTube έκλεισε αμέσως μετά.

Η ομάδα υποστηρίζει στον ιστότοπό της πως υπερασπίζεται «τον συριακό αραβικό λαό» από τις ενορχηστρωμένες «επιχειρήσεις των αραβικών και δυτικών μέσων ενημέρωσης».

reuters

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.