Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανελλαδικές εξετάσεις: Τα θέματα της γλώσσας

17 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η έλλειψη σεβασμού του ανθρώπου για το φυσικό περιβάλλον αλλά και η αποξένωση στην εποχή του Διαδικτύου και των social media τα θέματα της Γλώσσας

Η έλλειψη σεβασμού του ανθρώπου για το φυσικό περιβάλλον αλλά και η αποξένωση στην εποχή του Διαδικτύου και των social media τα θέματα της Γλώσσας στις Πανελλαδικές

Το θέμα της έκθεσης στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι βασισμένο στο βιβλίο του καθηγητή Φυσικής και συγγραφέα Γιώργου Γραμματικάκη «Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής». Μόνο που το ταξίδι που υπόσχεται ο σημερινός Αστρολάβος δεν αφορά κυρίως τα αινίγματα του Σύμπαντος και τις κατακτήσεις της επιστήμης αλλά πρωτίστως το περιβάλλον και το Διαδίκτυο. Στηρίζεται στον προβληματισμό ότι τελικά παρά την ύπαρξη του Διαδικτύου και τους δρόμους που αυτό ανοίγει στην κοινωνικοποίηση του ατόμου εκείνο που κυριαρχεί στο τέλος είναι η αποξένωση.

Αναλυτικά τα θέματα της έκθεσης

Η εκτίμηση του θέματος της έκθεσης από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Οι προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Οι καθηγητές που επέλεξαν τα θέματα ζητούσαν από τους υποψηφίους να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου. Οι εξεταστές ζητούσαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι και το ότι ο  άνθρωπος, αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του Σύμπαντος μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε με αγαθά είτε με πολέμους.

Παράλληλα αναπτύχθηκε και ο προβληματισμός που αφορά τελικά την αποξένωση του ανθρώπου απο το φυσικο του περιβαλλον.

Το θέμα χαρακτηρίστηκε από εκπαιδευτικούς σαφές εύκολο, κατανοητό και σίγουρα μέσα στις κοινωνικές «αναφορές» των νέων σήμερα, οπότε εναμένεται ότι οι βαθμολογίες στο μάθημα της έκθεσης θα είναι εφέτος υψηλές.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2013 at 13:39 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply