mamoyth ΜΑΜΟΥΘΤην ευκαιρία να φιλοξενήσουν από κοινού το «6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους συγγενείς τους» θα έχουν ο Δήμος Βοΐου και ο Δήμος Γρεβενών, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρότερνταμ, το Μάιο του 2014.

Το Διεθνές Συνέδριο με τη συμμετοχή 150-200 επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις ανθρώπων της Παλαιοντολογίας παγκοσμίως με επιστημονικά αποτελέσματα και επιστημονικές εργασίες, ενώ δίνει τη δυνατότητα τουριστικής προβολής περιοχών που διαθέτουν Παλαιοντολογικά Μουσεία όπως η Σιάτιστα και τα Γρεβενά.

Οι δύο πόλεις θα φιλοξενήσουν από μία ημέρα το συνέδριο, ενώ οι συμμετέχοντες θα βρεθούν για περίπου μία εβδομάδα στην περιοχή για παράλληλες δράσεις, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τα σημαντικά ευρήματα των Μουσείων.

Το πρώτο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, ενώ ακολούθησαν πόλεις όπως το Ρότερνταμ, ο Καναδάς, η Ν. Ντακότα και η Σιβηρία. Το τελευταίο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, με την εμπειρία να δείχνει πως η διεθνής προβολή οδήγησε σε περαιτέρω ανάπτυξη του επιστημονικού- συνεδριακού τουρισμού με πολλαπλά οφέλη για τις περιοχές που το φιλοξένησαν.

Οργάνωση:
Δήμος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου
Δήμος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Τσουκαλά
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Θεοδώρου
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ρότερνταμ, Ντικ Μολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.