Ο τοκογλύφος κέρδιζε συνέχεια στα παιχνίδια του ΟΠΑΠΥπερτυχερός στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ ήταν ο Μ. Καραμπέρης, αρχηγός του μεγαλύτερου από τα τέσσερα κυκλώματα τοκολγυφίας και εκβίασης που εξαρθρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη, καθώς μέσα σε επτά χρόνια κέρδισε 5.182.118 ευρώ και “ξέπλενε” τα κέρδη του από τα τοκογλυφικά δάνεια.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της οικονομικής έρευνας που πραγματοποίησε αξιωματικός ειδικών καθηκόντων της ΕΛ.ΑΣ., ο Μ. Καραμπέρης από το 2004 έως το 2010 κέρδισε το παραπάνω δυσθεώρητο ποσό και μάλιστα διαπιστώθηκαν έως και …32 ταυτόχρονες εξαργυρώσεις κερδισμένων δελτίων, την ίδια μέρα και ώρα, σε διαφορετικά πρακτορεία και σε διαφορετικές πόλεις της χώρας!

«Κατά μέσο όρο στην επταετία είχε ένα κερδισμένο δελτίο σχεδόν κάθε μέρα», είπε η οικονομολόγος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία απάντησε καταφατικά στην παρατήρηση του προέδρου του δικαστηρίου ότι αυτά τα τυχερά δελτία ήταν προφανώς αγορασμένα.

Αναφορικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του εγκεφάλου της οργάνωσης, η μάρτυρας εντόπισε συνολικό ποσό 54.066.432 ευρώ σε 31 προσωπικούς του λογαριασμούς σε 9 διαφορετικές τράπεζες.

Σ’ αυτούς γίνονταν ως και 20 κινήσεις καθημερινά, με διαδοχικές καταθέσεις και αναλήψεις ποσών, με προφανή στόχο να χαθεί η προέλευση των χρημάτων, όπως εκτίμησε η αξιωματικός.

Στο ίδιο διάστημα, ο Καραμπέρης φαίνεται να παίρνει προσωπικά τραπεζικά δάνεια 2.970.000 ευρώ, ενώ εμφανίζεται ως εγγυητής σε δανειακούς λογαριασμούς εταιρείας, με χρήματα των δανείων της να κατατίθενται σε δικό του λογαριασμό.

«Δεν φαίνεται να τα χρειάζεται τα δάνεια. Έχει πολύ μεγάλες εισροές στους λογαριασμούς του», είπε η μάρτυρας, και εκτίμησε πως τα χρησιμοποιούσε τα χρήματα των δανείων για να δίνει ο ίδιος τοκογλυφικά δάνεια, κερδίζοντας από τη διαφορά μεταξύ τραπεζικού και τοκογλυφικού επιτοκίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με την κατάθεση ενός επιχειρηματία-θύματος της οργάνωσης, ο οποίος έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής και αναμένεται να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο τον εκβίαζαν τα μέλη του κυκλώματος, φτάνοντας ως το σημείο να τον απειλήσουν με το περίστροφο κολλημένο στον κρόταφο και οδηγώντας τον σε απόπειρα αυτοκτονίας.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.