Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εμφύλιος πόλεμος στην ΟΛΜΕ – Αποφάσισαν απεργία με… συμμόρφωση στην επιστράτευση

Μάιος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εμφύλιος πόλεμος στην ΟΛΜΕ - Αποφάσισαν απεργία με... συμμόρφωση στην επιστράτευσηΧαμός έγινε τις τελευταίες ώρες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ. Αργά το βράδυ οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ απέσυραν την πρότασή τους για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές, άτω από το βάρος της επιστράτευσης και της αδυναμίας εξεύρεσης συμμάχων αφού προηγουμένως τους είχαν αδειάσει ξανά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Μόνο οι Κινήσεις των εκπαιδευτικών που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά ζητούσαν απεργία ενώ το ΠΑΜΕ ζητούσε καθαρή λύση από το προεδρείο αν και ήταν σαφώς κατά της απεργίας.

Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία, επικράτησε μεγάλη ένταση και τελικά οι καθηγητές αποφάσισαν να αποσύρουν την πρόταση για αναστολή της απεργίας, επανακατέθεσαν τις αρχικές προτάσεις και τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση για κινητοποίηση αλλά με συμμόρφωση στην επιστράτευση. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου το δ.σ. της ΟΛΜΕ, ωστόσο, ο εμφύλιος που ξέσπασε ήταν φανερό ότι δείχνει την αδυναμία των συνδικαλιστών να αντιμετωπίσουν την επιστράτευση κι ως εκ τούτου οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν κανονικά την Παρασκευή, εκτός σοβαρού απροόπτου.

Τα ήξεις αφίξεις των παρατάξεων και οι καταθέσεις διαφορετικών προτάσεων δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και εντός της ΟΛΜΕ η οποία δεν εμφανίζεται πλέον ενωμένη, αντιθέτως βαθιά διαιρεμένη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 16th, 2013 at 08:05 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply