Στο Άμστερνταμ στις 21:45

Μπενφίκα και Τσέλσι θα μονομαχήσουν το βράδυ στο Αμστερνταμ (21:45, ΑΝΤ1) με έπαθλο το τρόπαιο του Europa League. Και οι δύο ομάδες θέλουν να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν, αλλά μόνο μια θα τα καταφέρει.

Η ομάδα της Λισσαβόνας έχει να πανηγυρίσει ευρωπαϊκό τίτλο 51 ολόκληρα χρόνια, αφού μετά τα Κύπελλα Πρωταθλητριών του 1961 και του 1962 μετρά, έκτοτε, πέντε χαμένους τελικούς στην ίδια διοργάνωση (τελευταίος το 1990 από τη Μίλαν) και έναν στο Κύπελλο UEFA.

Οι «αετοί» ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του πορτογαλικού τίτλου, αλλά ηττήθηκαν στο ντέρμπι από την Πόρτο και μάλλον θα «βολευτούν» με τη δεύτερη θέση, ενώ στις 26 του μηνός θα διεκδικήσουν το κύπελλο στον τελικό απέναντι στην Γκιμαράες. Ο τεχνικός της πορτογαλικής ομάδας, Ζόρζε Ζεσούς, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μάξι Περέιρα.

Από την άλλη πλευρά, η Τσέλσι, έχει την ευκαιρία μετά το περσινό Champions League να κατακτήσει και το Europa League φέτος, αλλά και να φτάσει τους τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους σε πέντε τελικούς, μετά τις επιτυχίες της στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1971 και το 1998, πριν την περσινή κατάκτηση.

Αν δεν τα καταφέρει, θα έχει αποτύχει και στους οκτώ τίτλους που διεκδίκησε φέτος, αφού δεν τα κατάφερε σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Σούπερ Καπ Αγγλίας, στο τσάμπιονς λκιγκ, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η ομάδα του Λονδίνου μετά τη νίκη με 2-1 επί της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ εξασφάλισε τη συμμετοχή στο επόμενο τσάμπιονς λιγκ. Ο Ράφα Μπενίτεθ, που στο τέλος της σεζόν θα παραχωρήσει τη θέση του στον Ζοσέ Μουρίνιο, δεν υπολογίζει σίγουρα στις υπηρεσίες του Ντεμπά Μπα, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, πιθανότατα και σε αυτές του τραυματία Όμπι Μίκελ, ενώ μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν Αζάρ και Τέρι.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μόλις πέρσι στα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ, με την Τσέλσι να προκρίνεται με δύο νίκες, 1-0 στη Λισαβόνα και 2-1 στο Λονδίνο. Η Μπενφίκα σε 31 αγώνες απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 16 ήττες, ενώ η Τσέλσι απέναντι σε συλλόγους από την Πορτογαλία έχει 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Ο Ολλανδός διαιτητής, Μπιορν Κάιπερς, επελέγη από την αρμόδια επιτροπή της UEFA να διευθύνει τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στο «Αρένα» του Αμστερνταμ, ανάμεσα στην Μπνεφίκα και την Τσέλσι. Βοηθοί του Κάιπερς ορίσθηκαν οι συμπατριώτες του, Σάντερ Φαν Ρέκελ και Ερβιν Ζέϊνστρα, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Γερμανός, Φέλιξ Μπριτς.

ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.