Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διπλή μαστεκτομή για την Αντζελίνα Τζολί

Μάιος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Έχει γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

http://www.newsbeast.gr/files/temp/D3688D6DEFFEC38E3530230256E1D98C.jpgΣε διπλή μαστεκτομή αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε η Αντζελίνα Τζολί, σε άρθρο της που δημοσιεύουν οι New York Times, προκειμένου να προλάβει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Στο άρθρο της με τίτλο «Η ιατρική επιλογή μου» η αμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σ’ αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο -BRCA1- το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.

«Η μητέρα μου πάλεψε τον καρκίνο για περίπου μια δεκαετία και πέθανε στα 56. Άντεξε αρκετά ώστε να γνωρίσει τα πρώτα εγγόνια της και να τα κρατήσει στην αγκαλιά της. Όμως τα υπόλοιπα παιδιά μου δεν θα έχουν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν και να μάθουν πόσο γλυκός άνθρωπος ήταν.

Οι γιατροί μου έχουν δώσει ποσοστό 87% να νοσήσω από καρκίνο του μαστού και 50% πιθανότητες να πάθω καρκίνο των ωοθηκών, αν και η περίπτωση της κάθε γυναίκας είναι διαφορετική» λέει η Τζολί.

«Για κάθε γυναίκα που διαβάζει αυτό το άρθρο, ελπίζω να σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι έχετε επιλογή. Θέλω να ενθαρρύνω κάθε γυναίκα, ειδικότερα αυτές που έχετε ιστορικό καρκίνου του μαστού ή των ωοθηκών, να ενημερωθεί και να βρεί τους γιατρούς που θα τη βοηθήσουν, ώστε να επιλέξει στηριζόμενη στην πληροφόρηση» λέει η γνωστή ηθοποιός.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 15th, 2013 at 15:52 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply