http://2.bp.blogspot.com/-sJe-vlNkfHk/UZBglhy9A9I/AAAAAAAAH1s/g8Mts7dtmp0/s1600/524217_642002942482334_1017396609_n.jpgΔιάβασε πέντε καλούς λόγους που θα σε πείσουν να μην ξεκινήσεις ποτέ ξανά την ημέρα σου με άδειο στομάχι. Αν δεν τρως πρωινό γιατί δεν προλαβαίνεις ή γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα χάσεις βάρος, καλό είναι να σου θυμήσουμε την παλιά παροιμία που σίγουρα θα έχεις ακούσει ξανά:

Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν ζητιάνος“.

Η παράλειψη του πρωινού μειώνει τις νοητικές και σωματικές σου επιδόσεις και αποδεδειγμένα κάνει κακό στην υγεία, αλλά και στη σιλουέτα σου, αφού επιβραδύνει το μεταβολισμό σου, ενώ δεν επιτρέπει στο μυαλό σου να παίρνει γρήγορες στροφές. Και μην νομίζεις ότι μπορείς να αναπληρώσεις το χαμένο πρωινό σου γεύμα τρώγοντας κάτι άλλο. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και είναι αναντικατάστατο.

Διάβασε λοιπόν γιατί δεν πρέπει να το παραλείπεις:

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα Για να καταπολεμήσεις τις ιώσεις και τα κρυολογήματα του χειμώνα, πρέπει να έχεις γερό ανοσοποιητικό. Επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία έδειξε ότι όταν τρως ένα πλήρες πρωινό, ο οργανισμός σου εκκρίνει γάμμα-ιντερφερόνη, ένα φυσικό αντιικό που ενεργοποιεί άμεσα τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η παράλειψη του πρωινού προκαλεί μείωση κατά 17% της συγκεκριμένης ουσίας.

2. Βελτιώνει την υφή και την όψη του δέρματός σου Τα αυγά είναι μια απίστευτη και πολύ δημοφιλής τροφή για πρωινό, που δεν γεμίζει απλώς το στομάχι σου. Όπως κι αν τα προτιμάς, τηγανιτά ή βραστά, τα αυγά κάνουν πολύ καλό στο δέρμα σου, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε λουτένη, ένα καροτονοειδές, που διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας σου και την προστατεύει από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών. Ακόμα και ένα μόνο αυγό την ημέρα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της λουτένης κατά 26%. Την ίδια ακριβώς δουλειά βέβαια κάνουν και τα δημητριακά.

3. Σε κρατάει αδύνατο Μην περιμένεις βέβαια να χάσεις βάρος απλώς και μόνο επειδή τρως πρωινό χωρίς να κάνεις κάτι άλλο. Η καλή συνήθεια του πρωινού όμως βελτιώνει τη σχέση σου με το φαγητό (που αναπόφευκτα επηρεάζει σημαντικά και το βάρος σου). Αν παραλείπεις τα γεύματα που πρέπει να τρως μέσα στην ημέρα, αυξάνεται η ινσουλίνη στο σώμα σου, που με τη σειρά της αυξάνει την απόθήκευση λίπους και τα κιλά που κουβαλάς.

4. Σταθεροποιεί τα επίπεδα της ενεργητικότητάς σου Η ισορροπία στην κατανάλωση υδατανθράκων, πρωτεϊνών και φυτικών ινών είναι το κλειδί για ένα υγιεινό γεύμα. Αν τρως ισορροπημένο πρωινό, αυξάνεις την ενέργειά σου, αφού έτσι εφοδιάζεις τις αποθήκες γλυκογόνου, που τροφοδοτούν τους μυς άμεσα με ενέργεια. Το πρωινό μάλιστα, έχει βρεθεί σε επιστημονικές έρευνες ότι παρέχει το 25% της ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός σου καθημερινά κι αυτό σημαίνει ότι σε γεμίζει ενέργαι και σε κάνει πιο δραστήριο.

5. Θα σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έκαναν το πρωινό καθημερινή συνήθεια ζουν περισσότερο. Και όχι μόνο: όσοι τρώνε πρωινό τακτικά είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα ή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

www.cosmo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.