Κατάλογος Λ. Ρακιντζή με επίορκους καθηγητές στη δημοσιότητα…

Ένας κατάλογος με 336 επίορκους καθηγητές φέρνει στη δημοσιότητα ο κυριακάτικος Τύπος. Στον κατάλογο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τέλεσαν σοβαρά αδικήματα ωστόσο έπεσαν στα μαλακά από τους συνδικαλιστές συναδέλφους τους, όπως δείχνει η έκθεση Ρακιντζή.

Πρόκειται για 268 καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλους 68 καθηγητές και δασκάλους στα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Σε 30 συνάδελφους τους επιβλήθηκε η οριστική παύση των καθηκόντων τους μετά όμως τις 70 συνολικά ενστάσεις από το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, καθώς από τότε του αφαιρέθηκε η συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την περίοδο 2004 – 2011 έχουμε δύο κατηγορίες παραπτωμάτων από κάποιους καθηγητές. Πρώτον, αυτή της παράβασης καθήκοντος “κατά τον ποινικό νόμο” και εκείνη της “χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας”.

Υπάρχουν δε και κάποιες τρανταχτές περιπτώσεις καθηγητών οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί αλλά και τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εξαιρετικά σοβαρά αδικήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές και πλαστογραφίες, υποκλοπές θεμάτων των Πανελληνίων αλλά και για παιδεραστία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα από αδικήματα εκπαιδευτικών

Καθηγητής αθωώθηκε αν και είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα στην οποία είχαν πρόσβαση οι μαθητές του. Στην ιστοσελίδα αυτή λοιπόν είχε αναρτήσει φωτογραφία της γυμνής ανήλικης κόρης του και με λεζάντα, “από δω τα βιτσιόζικα”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας και κάτω από τις φωτογραφίες των παιδιών του υπήρχε παραπομπή σε ιστοσελίδα με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο.

Οι συνδικαλιστές έκριναν πως ήταν αρκετοί οι τρεις μήνες παύσης καθηκόντων.

Σε άλλη περίπτωση, καθηγητής στη Βόρεια Ελλάδα επέστρεψε στα καθήκοντά του μετά πέντε μήνες και ενώ προηγουμένως του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Ακόμη, άλλος λειτουργός είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση με κρυφές κάμερες για να βιντεοσκοπεί τις μαθήτριες την ώρα που άλλαζαν στα αποδυτήρια του σχολείου. Παράλληλα είχε τοποθετήσει μέσα σε τσάντα φαρμακευτικού υλικού το κινητό του τηλέφωνο αποτυπώνοντας ηλεκτρονικά το σώμα μαθητή του. Του επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης παύσης καθηκόντων και αμισθί.

www.news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.