Κοινή απεργία με τη ΓΣΕΕ την παραμονή των πανελληνίων

Τώρα, το βλέμμα όλων και κυρίως των χιλιάδων μαθητών που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον τους, στρέφεται στις ΕΛΜΕ, στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών, που συνεδριάζουν αύριο για να εγκρίνουν ή όχι την απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα που είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν οι πανελλαδικές.

Όπως είχε δηλώσει την Παρασκευή στο Newsit ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, αν δεν υπάρξει απαρτία σε κάποια ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος της θα είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει λευκό στην γενική συνέλευση των προέδρων, που συνέρχεται την Τετάρτη (15/5). Κι αν η πρόταση για 5ημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 20 έως τις 24 Μαΐου δε γίνει απόλυτα δεκτή, τότε θα αποσυρθεί και η απόφαση για την απεργία της 17ης Μαΐου.

Ενώ η κυβέρνηση έχει τυπώσει τα φύλλα επιστράτευσης για 88.000 εκπαιδευτικούς, τα οποία «φεύγουν» από το απόγευμα και θα ισχύσουν από τις 15 Μαΐου, η ΟΛΜΕ κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης στο ΣτΕ, ενώ είναι αποφασισμένη να προσφύγει και σε διεθνείς οργανισμούς για παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων.

«Μας καλούν σε επιστράτευση με ένα άρθρο που αφορά καταστάσεις πολέμου ή περιπτώσεις θεομηνιών, σεισμών, λοιμών και καταποντισμών.
Φαίνεται ότι οι καθηγητές, στα μάτια της κυβέρνησης, είναι τυφώνας και τους αντιμετωπίζουν όπως τα φυσικά φαινόμενα. Αυτή τη φορά ξεπεράσανε τα όρια, γιατί η απεργία ακόμα δεν έχει ψηφιστεί. Μπορεί κάλλιστα αύριο, στις ψηφοφορίες των ΕΛΜΕ, να πουν οι συνάδελφοι “δίκιο έχουμε, αλλά ας κάνουμε ένα βήμα πίσω”», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος στον Βήμα FM.

Και κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς της τοπικές ενώσεις (ΕΛΜΕ) να μην εγκρίνουν την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία.
«Η δική μου προσωπική εκτίμηση, που όμως δεν έχει σημασία, γιατί δεν αποφασίζω μόνος μου, είναι ότι δεν θα πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να βρουν τους πρώτους 15.000 που θέλουν να απολύσουν» είπε ο πρόεδρος ο κ. Παπαχρήστος, σε μια δήλωση που ερμηνεύεται ως μήνυμα προς τις ΕΛΜΕ να μην αποδεχτούν την εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω Πανελλαδικών.

Στο μεταξύ, μη σοβαρά χαρακτήρισε τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών για την απεργία, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του και για την επιστράτευση.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, απαντώντας σε ερώτηση για την απεργία των καθηγητών είπε: «Είναι αλήθεια ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί οδυνηρές μειώσεις στις αμοιβές τους, όμως τα επιχειρήματα τα οποία παρουσιάζουν για να δικαιολογήσουν την απεργία δεν είναι πειστικά, δεν είναι σοβαρά. Λυπάμαι γι αυτό, λυπάμαι επίσης και για το θέμα της επιστράτευσης. Οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να είναι σε μόνιμη στράτευση στην υπηρεσία των παιδιών μας. Αυτό απαιτεί το λειτούργημά τους».

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.