Τα αίματα άναψαν για πολλοστή φορά στις Σκουριές, την Κυριακή (12/05), με τα επεισόδια να έχουν άρωμα γυναίκας αλλά και χημικών ενώ υπήρξαν και αστυνομικοί τραυματίες.

Πιο αναλυτικά, το πρωί περίπου 30 γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο δρόμο που οδηγεί στα μεταλλεία χρυσού και επιχείρησαν να συνεχίσουν την πορεία τους προς τα εκεί αλλά αστυνομικοί τις εμπόδισαν.

Μάλιστα, προκειμένου να τις απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών, με δύο να διακομίζονται στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ προσήχθησαν τρεις για εξύβριση.

Λίγη ώρα αργότερα, περίπου 500 κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο δάσος Καρατζά για να διαμαρτυρηθούν τόσο για τις προαναφερόμενες συλλήψεις όσο και για τη συνέχιση των εργασιών.

Υπήρξε σύγκρουση με τα ΜΑΤ και εκτεταμένη χρήση χημικών, με τέσσερις αστυνομικούς να τραυματίζονται, όλοι από σκάγια κυνηγετικού όπλου. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία.

halkidikinews.gr, seleo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.