Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σπαταλούν 310 εκατ. ευρώ σε κινητά!!!

Μάιος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με τις ώρες συνομιλούν οι δημόσιοι λειτουργοί
http://www.newsbeast.gr/files/temp/C1115AD48BAD45CA581E54E4333A7755.jpgΑπεριόριστο χρόνο ομιλίας με τα λεφτά του ελληνικού λαού έχουν θεσπίσει για τους εαυτούς τους κορυφαίοι δημόσιοι λειτουργοί που επιδίδονται σε απίστευτα όργια σπατάλης, με το ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει ημερήσια κόστη τηλεφωνίας που ανέρχονται σε 850.000 ευρώ. Μάλιστα μόνο στον στενό δημόσιο τομέα, τα έξοδα τηλεπικοινωνιακών αναγκών φτάνουν σε ετήσια βάση τα 310 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκαλύπτουν τα Παραπολιτικά, επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Ανδρέα Ψυχάρη, τα περισσότερα κινητά τα διέθετε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς ο αριθμός τους έφτανε τα 1.000, με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ. Ακολουθούσε το υπουργείο Εξωτερικών με 105.895 ευρώ, ενώ το Οικονομικών έφτανε τις 685 συνδέσεις κινητών για την πολιτική ηγεσία, τις γενικές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ, με κόστος 99.985 ευρώ.

Επίσης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε 95 υπηρεσιακά κινητά για τον υπουργό, τον υφυπουργό, επιτελικά γραφεία, συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες. Απίστευτα είναι όμως και τα νούμερα που καταγράφονται καθημερινά στους λογαριασμούς χιλιάδων οργανισμών για τα κινητά.

Στις κρατικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις τα σχετικά κονδύλια εγγράφονται ως «λοιπά έξοδα» στους ισολογισμούς και δεν κοινοποιούνται στο εποπτεύον υπουργείο, κάτι που σημαίνει ότι η δαπάνη μπορεί να ανέρχεται σε εφιαλτικά μεγέθη.

Για να αντιληφθεί μάλιστα κανείς την έκταση της κακοδιαχείρισης, αρκεί να σκεφτεί πως κινητά, δημοσία δαπάνη, δικαιούνται υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, προϊστάμενοι τμημάτων, υπεύθυνοι ασφαλείας, διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη Δ.Σ. οργανισμών, τα γραφεία Τύπου αλλά και χιλιάδες συνεργάτες.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Σάββατο, Μάιος 11th, 2013 at 13:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply