Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς να απαλλαγείτε από τα «ψωµάκια»

Μάιος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ασκήσεις γυμναστικής για απώλεια πόντων

http://www.newsbeast.gr/files/temp/DFD11C3DBB0D84D16C259950B21E16F6.jpgΑνησυχείτε πάλι για τα «ψωµάκια»; Κάντε τις ασκήσεις που ακολουθούν και χάστε πόντους από τα σημεία που… «πονάνε».

Σταθείτε όρθιες, µε το λάστιχο γύρω από τους αστραγάλους. Στηριχτείτε στο ένα πόδι -το οποίο πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένο και δυνατό- και σηκώστε το άλλο προς τα πίσω από τον απαγωγό, προσέχοντας να έχετε τα κόκαλα της λεκάνης σας σταθερά να κοιτάνε µπροστά. Ξεκινήστε να ανεβοκατεβάζετε το πόδι φροντίζοντας κάθε φορά που το ανεβάζετε να εκπνέετε και να ενεργοποιείτε την κοιλιά σας.

Ξαπλώστε στο πλάι και στηριχτείτε στον αγκώνα κρατώντας τον κορµό σας ψηλά, τη λεκάνη σταθερή και την κοιλιά ενεργή. Εκπνεύστε και ανεβάστε το πάνω πόδι όσο πιο πολύ µπορείτε -χωρίς να χαλάσετε τη στάση σας- µέχρι να τεντώσει το λάστιχο.

Ξαπλώστε σηκώνοντας τα πόδια ψηλά µε το λάστιχο γύρω από τους αστραγάλους. Όλη η πλάτη καθώς και η µέση και η λεκάνη πρέπει να εφάπτονται στο πάτωµα. Ξεκινήστε να ανοιγοκλείνετε τα πόδια σας µέχρι να τεντώσει το λάστιχο φροντίζοντας οι εκπνοές σας να συµπίπτουν µε το άνοιγµα. Θυµηθείτε να κρατάτε την κοιλιά σας ενεργή ώστε να προστατέψετε τη µέση σας.

Για κάθε άσκηση κάντε 2 σετ των 20 επαναλήψεων για κάθε πόδι και ενδιάµεσα σε κάθε άσκηση κάντε σκοινάκι για 3-6 λεπτά. Έτσι θα κάνετε περισσότερες καύσεις και θα έχετε καλύτερο αποτέλεσµα.

Στηριχτείτε στις παλάµες και στα γόνατα µε το λάστιχο περασµένο στους αστραγάλους σας. Πιέζετε το λάστιχο µε το ένα πόδι, το οποίο µένει στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζετε το άλλο στην ίδια ευθεία µε τον κορµό σας σφίγγοντας δυνατά το γλουτό. Κρατήστε την πλάτη σταθερή και την κοιλιά σας ενεργή όταν το πόδι ανεβαίνει ώστε η µέση σας να µην κάνει καµπύλη.

Εναλλακτικά µπορείτε να κάνετε όλες τις ασκήσεις τη µία µετά την άλλη (20-30 επαναλήψεις για την καθεµία) και όταν τελειώσετε κάντε 6-12 λεπτά σχοινάκι. Επαναλάβετε τις ασκήσεις από την αρχή και τελειώστε πάλι µε σκοινάκι.

Πηγή: myworld.gr

This entry was posted on Σάββατο, Μάιος 11th, 2013 at 15:07 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply