Το ΠΑΣΟΚ μετά τις σκληρές κόντρες για τα χρέη του κόμματος ανάμεσα στον Ε. Βενιζέλο και τον Γ. Παπανδρέου, τώρα αποφάσισε να λάβει σκληρά μέτρα και έτσι θα βιώσουν ένα μικρό μικρό μέρος των όσων έχουν αποφασίσει για τη ζωή των πολιτών μέχρι τώρα.

Την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από πρωτο χέρι τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από τα χείλη του γενικού διευθυντή του κόμματος Νίκου Σαλαγιάννη, ωστόσο παρα τις διαρροές των προηγούμενων ημερών περί “μαύρης τρύπας” 100 εκατ. ευρώ τώρα γίνεται λόγος για “συσσωρευμένο χρέος” και έλλειψη κάποιων παραστατικών!

«Ξεκαθαρίστηκε», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, ότι δεν υπάρχει «μαύρη τρύπα» 110 εκ. ευρώ στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ και πως πρόκειται για το χρέος του κόμματος, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαιναν ότι από το ποσό αυτό είναι πολύ λίγες οι δαπάνες εκείνες που δεν συνοδεύονται από παραστατικά. Επιπλέον, ανέφεραν ότι υπάρχει θέμα χρέους και ελλείμματος στο ΠΑΣΟΚ, «όπως και σε όλα τα κόμματα, αλλά το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτό το ζήτημα».

Στη συνεδρίαση του ΠΣ τόσο από την ομιλία του προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και από τις παρεμβάσεις των στελεχών έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και σύμφωνα με πληροφορίες όλοι συμφώνησαν ότι οι διαρροές των προηγούμενων ημερών δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ την ωρα που η ΝΔ έχει χειρότερο οικονομικό πρόβλημα και το κόμμα έβρισκε το βηματισμό του.

Ο Νίκος Σαλαγιάννης παρουσίασε πως αυξήθηκε το χρέος του κόμματος εξαιτίας όπως είπε προσλήψεων, ταξιδιών στελεχών, υπέρογκων λογαριασμών κινητών τηλεφώνων, ΔΕΗ και φυσικά εκλογικών δαπανών λέγοντας χαρακτηριστικά πως σε σχέση με το 2009 στις εκλογές του 2011 οι εκλογικές δαπάνες του ΠΑΣΟΚ ήταν μειωμένες κατά 80%.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πάρει κρατική επιχορήγηση γιατί είναι δεσμευμένη στις τράπεζες τα επόμενα χρόνια και πρότεινε τρόπους που το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι βιώσιμο εφόσον ξοδεύει μέχρι και 100.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή ενοίκια λογαριασμοί ΔΕΗ μέχρι 10.000 ευρώ, μισθοδοσία μέχρι 60.000 ευρώ και 30.000 ευρώ να είναι για τα υπόλοιπα έξοδα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες αρκετή συζήτηση έγινε και για το αν θα πρέπει να μετακομίσει το ΠΑΣΟΚ από το κτίριο της οδού Ιπποκράτους στη Χαριλάου Τρικούπη που έχουν μίσθωμα μέχρι το 2016.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.