Ο Βαγγελης Στεφανάκης κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή. Λίγο μετά κρίθηκε προφυλακιστέος για τον φόνο της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση   Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο 25χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία ύστερα από ξυλοδαρμό της 23χρονης Φαίης Μπλάχα από τη Νέα Μάκρη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του από το «Εθνος της Κυριακής» καθώς και η πίεση της Αστυνομίας, που αυξήθηκε για τον εντοπισμό του, φαίνεται πως έκαναν τον 25χρονο να παραδοθεί χθες στην Εισαγγελία Αθηνών. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του, ο Στεφανάκης κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη Φαίη και έκανε λόγο για έναν «ερωτικό καβγά» που εκτυλίχθηκε σε «τραγικό περιστατικό». Οπως φέρεται να ισχυρίστηκε, ο ίδιος διατηρούσε δεσμό και με την αδερφή της 23χρονης, η οποία τον πίεζε να χωρίσει τη Φαίη για να είναι μαζί.

Ο Β. Στεφανάκης εμφανίστηκε προκλητικός, λέγοντας ότι ο θάνατος της κοπέλας οφείλεται σε χτύπημα που προκάλεσε μόνη της, πέφτοντας και χτυπώντας το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του! Εξέφρασε, μάλιστα, τη λύπη του για τον θάνατό της, λέγοντας ότι, όταν το έμαθε, ο ίδιος βυθίστηκε στο πένθος.

Τη σκότωσε ο... προφυλακτήρας

Πηγές αναφέρουν ότι ο 25χρονος περιέγραψε τα περιστατικά που συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της 5ης Απριλίου. Οπως είπε, κάλεσε τη Φαίη στο τηλέφωνο για να συναντηθούν και να συζητήσουν. Πήγε από το σπίτι της, την πήρε και σταμάτησαν με το αυτοκίνητο στον παρακάτω δρόμο. Εκεί μάλωσαν για τη σχέση που η 23χρονη είχε μάθει ότι ο Στεφανάκης διατηρούσε με την αδερφή της. Αρχισαν να διαπληκτίζονται και -σύμφωνα πάντα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος- εκείνη του έδωσε πρώτη ένα χαστούκι. Εκείνος «απάντησε». Βγήκαν από το αυτοκίνητο και συνέχισαν να μαλώνουν.

Στον «Ερυθρό Σταυρό»
Κάποια στιγμή ο 25χρονος έχασε την ψυχραιμία του και τη χτύπησε. Καθώς μάλωναν και εκείνος την έσπρωξε, η κοπέλα παραπάτησε και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της πάνω στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Οπως φαίνεται να είπε, ο ίδιος φοβήθηκε γιατί είδε πως είχε χάσει τις αισθήσεις της, την έβαλε στο αυτοκίνητο και μαζί με ακόμα δύο φίλους του τη μετέφεραν στον «Ερυθρό Σταυρό». Από εκεί κάλεσε την αδερφή της και όταν εκείνη ήρθε, έφυγε για να αποφύγει το Αυτόφωρο.

Τη σκότωσε ο... προφυλακτήρας

Τέλος, ο 25χρονος υποστήριξε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είναι συντετριμμένοι και μάλιστα για να αποδείξει το πόσο την αγαπούσε κάλεσε ως μάρτυρες πέντε μέλη της οικογένειάς του για να πουν το πόσο καλά φερόταν στην άτυχη κοπέλα.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Νταής» με ακροδεξιό παρελθόν

Το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ της 5ης Απριλίου στη Νέα Μάκρη μεταξύ του 25χρονου και της Φαίης Μπλάχα κανείς δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η όμορφη κοπέλα μεταφέρθηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο και μετά 24 μέρες που έμεινε διασωληνωμένη κατέληξε…

Ο Γ. Τσιμπουκάκης τον Ιούνιο του 2012 μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Στεφανάκη

Ο Γ. Τσιμπουκάκης τον Ιούνιο του 2012 μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Στεφανάκη

Το όνομα του Βαγγέλη Στεφανάκη, που καταγγέλθηκε τελικά στην Αστυνομία από την αδερφή της άτυχης κοπέλας, ήχησε σαν συναγερμός στις αστυνομικές αρχές. Ηταν το ίδιο πρόσωπο που τον Ιούνιο του 2012, λίγο πριν από τις επαναληπτικές εκλογές, με έναν φίλο του και έναν εκπαιδευμένο σκύλο ράτσας πιτ μπουλ είχαν επιτεθεί σε προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ που βρισκόταν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Φωνάζοντας «θα πεθάνετε κομμούνια» και «θα δείτε ποιος είναι ο Ηλίας» (σ.σ.: Κασιδιάρης), είχαν επιτεθεί και τραυματίσει τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη.

Το 31χρονο θύμα αναγνώρισε τον Στεφανάκη στις φωτογραφίες που του έδειξαν στο αστυνομικό τμήμα και η επίθεση ταυτοποιήθηκε επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, μετά την παρέλευση του Αυτοφώρου η υπόθεση ξεχάστηκε.

Ο δικηγόρος του 25χρονου, Στάθης Καρυδομάτης, υποστήριξε ότι από τις 8 Απριλίου, οπότε και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Β. Στεφανάκη για την υπόθεση της Φαίης Μπλάχα, άνθρωποι της νύχτας τον πίεζαν να παραδοθεί, αποδίδοντας το γεγονός αυτό σε ενέργειες της Αστυνομίας.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.