Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στόχος ανήμερα της επετείου της Άλωσης ο Πατριάρχης

Μάιος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΜΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ, ΔΥΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ»
Στόχος ανήμερα της επετείου της Αλωσης ο ΠατριάρχηςΈνα άτομο έχει προσαχθεί και άλλα δύο καταζητούνται από τις τουρκικές αρχές ύστερα από καταγγελίες ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν στόχος οργανωμένου σχεδίου δολοφονίας που θα ελάμβανε χώρα στις 29 Μαΐου, ανήμερα της 560ής επετείου από την Αλωση της Κωνσταντινούπολης.

Την πληροφορία μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό δίκτυο NTV. Με προσοχή παρακολουθεί την υπόθεση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε όταν εντοπίστηκε επιστολή, σταλείσα από την επαρχία Καϊσερί (Καισάρεια), η οποία ανέφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης την 29η Μαΐου, ημέρα της 560ης μαύρης επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, το 1453.

Το τουρκικό δίκτυο μετέδωσε ότι έχει προσαχθεί ένας ύποπτος, ο οποίος αναφέρεται ως «Σερντάρ Α.» ενώ αναζητούνται άλλοι δύο.

Οι ύποπτοι φέρονται να είχαν φτάσει πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη από το Καϊσερί για να προετοιμάσουν την επίθεση.

Ο Σερντάρ Α. αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί συγγενείς του και ότι δεν είχε καμία πρόθεση ή σχέδιο δολοφονίας του Βαρθολομαίου.

Ο φάκελος της υπόθεσης που άνοιξε από την εισαγγελία του Καϊσερί έχει διαβιβαστεί στον γενικό εισαγγελέα Άγκυρας.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι μία άλλη επιστολή είχε σταλεί το 2008 στους εισαγγελείς και ανέφερε ότι ο προσαχθείς ύποπτος σχεδίαζε τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι διωκτικές αρχές εξετάζουν ενδεχόμενη σχέση του σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με τη δράση της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν.

ΑΠΕ

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 10th, 2013 at 16:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply