Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ηλεκτροσόκ ετοιμάζει η ΔΕΗ – Τριπλάσια η χρέωση στα τέλη

Μάιος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δεν είναι μόνο οι αυξήσεις στο ρεύμα που μπαίνουν η μια μετά την άλλη μέχρι να έρθει η πλήρης απελευθέρωση τον Ιούλιο, αλλά και οι “κρυφές” αυξήσεις σε τέλη κλπ που αυξάνουν τον λογαριασμό. Αυτή τη φορά είναι το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που θα βάλει φωτιά στους λογαριασμούς.

Το ΕΤΜΕΑΡ σύμφωνα με τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) που είναι θυγατρική της ΔΕΗ θα πρέπει από τον Ιούλιο να τριπλασιαστεί ώστε να κλείσει η “μαύρη τρύπα” στα έσοδα.
Αυτή τη στιγμή το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ είναι λίγο πάνω από τα 300 εκατομμύρια και εάν δεν υπάρξει αύξηση το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 1,4 δισ. ευρώ.

Έτσι ο ΛΑΓΗΕ ζητεί να αυξηθεί το εν λόγω τέλος από 9,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα 27,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αυτό θα σημάνει με έναν πρόχειρο υπολογισμό πως για τετραμηνιαία κατανάλωση 2.000 κιλοβατωρών, που είναι η μέση οικιακή κατανάλωση, το κάθε νοικοκυριό, από 18,6 ευρώ που πληρώνει σήμερα, θα κληθεί να πληρώσει 54,6 ευρώ για την ίδια κατανάλωση. Αύξηση, δηλαδή 36 ευρώ, το τετράμηνο χωρίς καμία αύξηση στην κατανάλωση.

Newsit.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 10th, 2013 at 10:34 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply